• - L'enllumenat nadalenc de la ciutat es completarà amb tires de garlandes amb bombetes led de baix consum que s'instal·laran en 6 carrers i amb 132 arcs de llums i 23 rètols lluminosos al llarg de 23 carrers i places


-  L'Ajuntament de Borriana enguany augmentarà la decoració nadalenca amb la instal·lació de 8 arbres de Nadal amb llums led de baix consum en diferents llocs i nuclis poblacionals de la ciutat, que il·luminaran, de manera especial, diferents enclavaments de la ciutat, amb tres zones més no s'havien il·luminat en anys anteriors, segons ha avançat l'alcaldessa, Maria Josep Safont.

Es tracta de “donar lluentor, ambient i il·luminar les festes de Nadal en els diferents barris del municipi i així implicar i animar a participar els veïns en la celebracions nadalenques en aquestes dates tan especials, però sense descuidar l'estalvi i l'eficiència energètica i la cura mediambiental, gràcies a la instal·lació de tecnologia LED d'última generació per a reduir el consum dels elements nadalencs”.

A més de l'arbre cònic de Nadal de 8 metres d'altura amb llums led del Pla, fins ara l'Ajuntament instal·lava arbres de Nadal similars però de menor grandària al Port, al Grau, en Novenes de Calatrava i en la plaça de l’Hereu. Els tres nous arbres que s'instal·laran, il·luminaran el barri la Bosca, la Serratella i Santa Bàrbara.

Enguany, com a novetat, es reforça amb l'ampliació de l'enllumenat i s'equilibra la il·luminació nadalenca per zones, "Cal repartir les llums entre el centre i els barris”. Així, l'Ajuntament completarà l'enllumenat nadalenc de la ciutat amb la il·luminació de les tires de garlandes amb bombetes led de baix consum que s'instal·laran en 6 carrers: Major, l’Escorredor, Raval, Tanda, Tarancon i al Pla.

A més, completarà l'enllumenat de Nadal amb els 132 arcs de llums i 23 rètols lluminosos que l'Ajuntament situa al llarg de 23 carrers i places del municipi. Alguns dels carrers s'estrenaran amb l'enllumenat, com el Barranquet i la Carrera, mentre que al camí d’Onda i l’Encarnació es prolongaran i ampliaran els arcs i rètols de llum.

Pel que fa a l'encesa dels 8 arbres i de l'enllumenat nadalenc dels carrers, Safont ha indicat que l'Ajuntament ha decidit que no serà fins al dia 8 de desembre, coincidint amb la inauguració de la Fira de Nadal, i s'apagaran el 7 de gener. L'horari serà el mateix que el de l'enllumenat públic, des del vespre fins a l'alba.

Per a Safont, la il·luminació nadalenca ajuda a crear “un context de festa i es considera un incentiu per a participar en les activitats comercials, i no deixa de ser una invitació per a viure el Nadal a Borriana i sembrar la màgia i la il·lusió als carrers, a pesar de la difícil situació passada”.

No obstant això, ha matisat, "hem sospesat el cost de la il·luminació i hem optat, com en anys anteriors, per llums de baix consum, perquè estem en un moment en què els costos energètics han comportat que la factura de la llum s'haja multiplicat per dos".

Així, l'alcaldessa ha assenyalat que dijous que ve dia 8 “la nostra ciutat encendrà l'enllumenat amb led per a donar suport al comerç, per a incentivar les compres i atraure nous visitants, coincidint amb la celebració de la Fira de Nadal a Borriana, que alhora busca ser un incentiu per a impulsar el nostre comerç local amb més dies per a adquirir regals i els tradicionals objectes nadalencs d'aquestes dates tan assenyalades".

"Tenim a més una àmplia programació per a tothom perquè puguem celebrar i gaudir junts del millor Nadal i fer-ho de manera responsable, a més en aquesta edició reduirem el consum elèctric", ha indicat.

També està prevista la instal·lació de diversos naixements en llocs públics, els pesebres de Sant Blai i de l'univers Playmobil, la decoració en la Fira de Nadal, la casa de Papa Noel, el concerts de Nadals i moltes més activitats.