• El consistori s'ha reunit amb les associacions de veïns i membres de l'oposició per a presentar-los el projecte i escoltar suggeriments


 L'Ajuntament de Borriana s'ha reunit amb les Associacions de Veïns del Grau, Serratella, Veinat del port i els grups de l'oposició per a ultimar els últims aspectes del projecte municipal de connexió entre el carril bici del vial del Port amb el vial del Grau per l'avinguda Mediterrània.


Aquest projecte, amb un pressupost de més de 2 milions d'euros té com a fi la construcció d'un carril bici ciclopeatonal el traçat de la qual discorrerà en el costat de la mar. Una vegada completat, permetrà tancar l'anell ciclopeatonal de la salut entre la ciutat i la zona marítima. La primera fase abastarà el tram entre la carretera del Port i el carrer Joan Carles I, tram on no hi ha afecció amb la zona del Domini Públic Marítim Terrestre, mentre que el segon tram no es realitzarà fins que no es tinguen els permisos de Costas.


El consistori està a l'espera de poder traure el projecte a licitació les pròximes setmanes. D'aquesta manera, Borriana gaudirà d'una nova secció viària amb una vorera de 4 metres d'ample a la qual se li adossa una línia d'aparcaments de 2,2 metres d'ample.

En aquest sentit, el regidor de Serveis Públics i Zona Marítima, Vicent Aparisi, ha destacat: “És essencial per a aquest equip de govern tindre una escolta activa amb les associacions de veïns i poder ultimar entre tots el projecte del carril bici”.

Per part seua, el regidor d'Urbanisme i Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, ha ressaltat: “La construcció d'aquest carril bici suposa amplis beneficis quant a mobilitat i seguretat ciutadana”. “Evitarem la demora en l'execució de les obres en la zona on es necessitaria autorització o concessió de Costas”, ha afegit.

Així, la calçada amb 2 carrils de circulació, de 3,25 metres cadascun, separarà l'espai reservat per a vianants i bicicletes. Els canvis en la col·locació d'una canonada d'impulsió d'aigua potable de polietilé que substituirà l'actual de fibrociment, així com noves canalitzacions i bombaments per a l'evacuació d'aigües residuals i pluvials suposaran una millora de cara a les pluges i possibles inundacions. A més, es col·locaran bancs, papereres, nou enllumenat i s'està estudiant la col·locació d'arbres després de la petició dels veïns.