Acabado el edificio para los servicios sociales municipales de Burriana con fondos FEDER
Finalizan las obras del nuevo edificio que albergará los Servicios Sociales municipales en Burriana
  • - L'Ajuntament ha acabat les obres de reforma integral de l'edifici de l'antic ambulatori del carrer València

  • - Per a reubicar i concentrar els Serveis Socials municipals i mantindre les oficines del CAISS

  • - Es tracta d'una actuació cofinançada al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), dins de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi)


L'Ajuntament de Borriana ha finalitzat les obres de condicionament i reforma integral de l'edifici de l'antic ambulatori del carrer València, per a reubicar i concentrar els Serveis Socials municipals i, alhora, mantindre en l’edifici l'Oficina d'Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS), de l'Institut Nacional de la Seguretat Social.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, que ha supervisat el final de les obres acompanyada de la regidora delegada d'Hisenda, Cristina Rius, ha explicat que l'edifici ja està preparat per a l’equipament, i abans de finalitzar l'any es traslladaran tots els Serveis Socials municipals.

Un equipament que es durà a terme amb 200.000 euros que l'Ajuntament té reservats d'una modificació de crèdits de part dels romanents de 2021, que ja va realitzar precisament per a l'adquisició de mobiliari i l'equipament del nou edifici de Serveis Socials.

Les obres de remodelació i reforma de l'edifici amb una inversió d'1.750.000 euros, és una actuació cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) del Programa Operatiu de Creixement Sostenible.

La reforma de l'edifici, ha subratllat l'alcaldessa, compleix amb l'objectiu de “millorar les instal·lacions de l'antic edifici i revifar i dinamitzar l'entorn de la zona urbanística de la Bosca, amb la finalitat de millorar dia a dia i incidir positivament en la gestió de les necessitats socials de la ciutat de Borriana”.
Igualment, ha manifestat, amb l'execució de les obres s'acaba amb la provisionalitat de les deficients dependències dels Serveis Socials actuals per a situar-los en “aquest edifici modern i renovat, que concentrarà i millorarà altres serveis d'atenció al públic”.

Respecte a la intervenció, l'alcaldessa ha explicat que ha suposat la reforma completa de l'edifici que hi havia, que ocupa una parcel·la amb una superfície de 879m², conservant l'estructura, cobertes i parcialment els tancaments.

La reforma, ha indicat l'alcaldessa de Borriana, adjudicada a Urbamed Infraestructures SL, ha comprès dos actuacions clarament diferenciades, en què la major part de l'edifici es destina a la recol·locació dels Serveis Socials i, per una altra banda, part de la superfície de la planta baixa, que ja es va habilitar al setembre de l’any passat com a local independent destinat a les oficines del CAISS.

Procés

Maria Josep Safont ha mostrat la seua satisfacció per l’acabament de les obres que posa “el punt final” a una reforma que s'ha pogut realitzar “per fi”, després d'un llarg procés i reiterades peticions i gestions des de l'any 2012, que va finalitzar amb la signatura a finals de 2019 de l'acord de cessió d'ús de l'edifici per 30 anys, per part del Govern a favor de l'Ajuntament de Borriana, “qüestió fonamental per a rebre els diners dels fons Feder per a la rehabilitació de l'edifici”, ha aclarit.

Sobre aquest tema, ha puntualitzat que l'antic ambulatori era “un edifici situat dins del nucli urbà, de propietat estatal, en desús i un estat d’abandonament preocupant durant més de 15 anys”. En aquest sentit, ha recordat que l'edifici albergava, fins a 2003, el Centre de Salut del municipi que va quedar en desús després de la inauguració del nou Centre de Salut.

Amb l'entrada de la nova corporació en 2015, ha afirmat la primera edil, l'equip de govern “va reprendre la reivindicació, i va realitzar contactes continus i efectius amb tots els estaments implicats, a fi de modificar la temporalitat de la cessió que impedia l'aplicació de subvencions dels Fons Feder per a la rehabilitació de l'edifici.