La alcaldesa de Burriana llama a la prudencia en la celebración de Sant Joan 2021
  • L'alcaldessa recorda la prohibició de la permanència i l'accés a les platges a partir de les 20h de demà dimecres 23 de juny fins a les 9h del dijous 24 de juny

  • També està desautoritzada l'ocupació del passeig Marítim amb taules, cadires o qualsevol tipus de mobiliari

  • Un dispositiu policial especial vetlarà pel compliment del decret d'alcaldia


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha fet una crida a la “responsabilitat, prudència, precaució i cautela” i a evitar reunions festives multitudinàries en la celebració de la nit de Sant Joan de demà dimecres 23 de juny i ha instat al “respecte” de les normes per evitar que es produïsquen “situacions no desitjades”, que podrien provocar ”contagis” i una “reculada generalitzada” en el control de la pandèmia.

L'alcaldessa ha incidit també en la responsabilitat municipal, i ha recordat que a través d’un decret de l'Alcaldia signat l'11 de juny, l'Ajuntament impedirà enguany també, l'accés a les platges i l'encesa massiva de fogueres la nit de Sant Joan, del dimecres 23 al dijous 24 de juny, de manera preventiva, per a evitar reunions multitudinàries i, en conseqüència, possibles contagis com a resultat de la situació epidemiològica provocada per la Covid-19.

Sobre aquest tema, ha indicat que s'ha desautoritzat l'entrada a la platja i s'ha preparat un dispositiu policial per a “evitar conflictes i possibles aglomeracions, i així poder garantir les mesures de seguretat, per la qual cosa no es podrà fer foc ni banyar-se a la platja”.

Per aquesta raó, ha assegurat, es prohibirà l'accés o la permanència a les platges, a partir de les 20h del 23 de juny fins a les 9h del dia 24 de juny. Així mateix, es prohibirà l'ocupació del passeig Marítim amb taules, cadires o qualsevol tipus de mobiliari en el mateix horari.

Ahir mateix, la comissió de Turisme de la FVMP va fer públic l'acord en relació a les celebracions de la nit de Sant Joan, instant els alcaldes i alcaldesses de la Comunitat Valenciana al fet que prenguen les mesures adequades orientades al tancament de les platges i altres espais tradicionals d’aquestes celebracions.

Amb la finalitat de donar compliment al que estableix el decret d'alcaldia i a les recomanacions de les autoritats sanitàries en referència a evitar aglomeracions en determinades zones i previndre el contacte, la Policia Local de Borriana ha preparat un dispositiu especial que reforçarà el servei ordinari amb més personal i establirà un operatiu que començarà a les 19h del dia 23 de juny i s'estendrà fins a les 9h del dia 24.

Entre les actuacions previstes, el cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, ha assegurat que seran similars a les de l'any passat, entre les quals ha destacat el tancament dels accessos de vehicles a la zona de platges en el passeig Marítim, a través del primer i segon entrador, el del QP i el de l'Aloha, des de les 20h, i també del recinte del Mercat de la Mar i del seu pàrquing contigu.

Igualment, ha indicat que es tancaran els accessos a les platges a través de les passarel·les i les zones de bany situades a la Serratella i Santa Bàrbara. A més, s'instal·larà cartelleria en el passeig Marítim que recorde aquestes mesures, i la zona de platja serà constantment vigilada per la policia de platja.

Per al compliment d'aquestes mesures, es desplegaran els serveis operatius d'agents motoristes de la Unitat de Prevenció (Prevenpol), del Grup de Seguretat i Resposta a les Emergències, de la Unitat de Policia de Platges, i de la Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA), que donarà suport amb drons policials.