L'empresa FACSA s'encarrega de la renovació de la canonada del clavegueram a més d'instal·lar un nou conducte per a la circulació de l'aigua potable que estaran llests per al seu ús la setmana vinent


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor de Via Pública i Serveis de Borriana, Vicent Aparisi, han visitat les obres que s'estan realitzant a la xarxa de clavegueram del Pont de la Mota, on la maquinària ha estat treballant durant l'última setmana per millorar bona part del sistema de canalitzacions instal·lat perquè tant el clavegueram com l'aigua potable salven el pas del llit del Riu Anna. Aquesta actuació, duta a terme per FACSA, està emmarcada en les Obres de Renovació i Millora de les Infraestructures del Servei de Proveïment d'Aigua Potable i Clavegueram de Borriana de l'any 2016, que se segueix duent a terme en diversos punts del casc urbà i que permetrà tant la renovació de canalitzacions i canonades, com la instal·lació de nous paviments que milloraran la imatge dels carrers on es realitzen els treballs.
Els representants municipals han pogut comprovar de primera mà que el projecte inclou la renovació d'un antic col·lector de clavegueram que es recolzava sobre una biga de formigó. Amb el pas del temps, tant la canonada com els suports en els quals s'alçava la instal·lació es trobaven molt degradats, per la qual cosa, tal com han explicat fonts de FACSA, “aquesta renovació garantirà el correcte funcionament de la xarxa en els propers anys”.
El nou col·lector, de fosa dúctil de 350 mm de diàmetre, queda ara recolzat sobre una sèrie de perfils metàl·lics que s'han ancorat al pont per a major seguretat. Amb aquest material s'assegura tant la resistència a l'exposició a la intempèrie com la resistència estructural del conjunt de l'obra. Després d'observar la rapidesa amb la qual s'han realitzat els treballs en el Pont de la Mota, l'alcaldessa de Borriana ha volgut destacar “la importància del Pla de Renovació, ja que permet la substitució d'elements que han arribat al final de la seva vida útil. Amb aquesta nova canonada instal·lada es millorarà el funcionament del clavegueram de la zona a llarg termini, i per tant, seguim anticipant-nos als problemes abans que es generin incidències.” Per la seva banda, el Regidor de Serveis ha destacat durant la visita a les obres de millora que “tots els habitatges situats al nord del Riu Anna es proveïen des d'una única canonada que creua pel Pont del Carrer Major, així que hem volgut aprofitar les obres en el Pont de la Mota per instal·lar una nova canonada d'aigua potable que permetrà disposar de dues alternatives de subministrament per a la zona. Aquesta conducció s'instal·larà en paral·lel al nou col·lector de clavegueram i s'ha optat també per material de fosa dúctil, de 200mm de diàmetre, que és el més adequat per a aquestes condicions.” Tant l'Ajuntament de Borriana com la companyia, s'han mostrat satisfets amb l'evolució dels treballs realitzats, ja que durant aquesta setmana la conducció de clavegueram ja serà posada en servei, i, segons les previsions de l'empresa, la setmana vinent també estarà llesta per al seu ús la canonada d'aigua potable.