El Ayuntamiento adecua una parcela anexa al cementerio
El Ayuntamiento repara los techos de los nichos antiguos
  • Les obres van començar la setmana passada i l'actuació es realitzarà per fases fins a arribar als 540m² de coberta de casetes

 L'Ajuntament de Borriana està reparant els sostres dels nínxols més antics del cementeri municipal, segons ha informat el regidor responsable, Hilario Usó, que ha explicat que aquesta actuació respon a “la necessitat urgent de substituir cobertes en el cementeri primitiu amb nínxols que daten del segle XIX i que a causa de l'antiguitat i de les inclemències presenten un elevat grau de deteriorament”.

Així, ha indicat Usó, el consistori substituirà les cobertes de diferents blocs de nínxols antics en diverses fases en la zona esquerra de l'entrada del cementeri, ja que en la zona dreta ja es van fer treballs en la passada dècada.

De fet, des de la setmana passada el consistori està executant la primera fase de l'actuació amb un pressupost de 14.766 euros per a reparar i canviar el sostre de les casetes més antigues, amb una superfície 90m², i posteriorment es mamprendran progressivament noves fases fins a arribar als 540m² de diferents blocs de nínxols.

En realitzar-se en diferents fases, ha argumentat el regidor de l'àrea, les obres poden adjudicar-se en contractes menors a les pimes i autònoms de la localitat i d'aquesta manera, el consistori “contribueix a la reactivació del teixit empresarial del municipi en aquests moments de necessitat”.

L'objectiu d'aquesta obra, ha valorat Usó, és “mantindre els nínxols primitius en condicions i contribuir a la millora del cementeri”. Es tracta d'obres que ja estaven previstes, “però que s'han avançat per la necessitat de frenar el deteriorament i els problemes de filtracions, i problemes amb les canalitzacions, que feien que l’aigua s'acabara estancant sobre els nínxols”.

Amb els treballs actuals, ha precisat, se substituiran les canals i es donarà inclinació al sostre perquè caiga l'aigua. A més, els sostres s'allargaran amb una volada perquè l'aigua quan caiga no esguite els nínxols. També ha avançat que aquest mateix any s'iniciaran els treballs de reparació de 110m² de sostres de nínxols en el cementeri nou de Chicharro.

Pàrquing

D'altra banda, el regidor de Cementeri ha anunciat que l'Ajuntament ja ha netejat el solar de 2.090m² entre la casa del conserge i la carretera d'Almassora, de propietat municipal. Una parcel·la que, segons ha avançat, “volem aprofitar per a fer un pàrquing per a la pròxima celebració de Tots  Sants, amb un entrador i una eixida”.