El Ayuntamiento entrega mañana mascarillas en la plaça de l'Hereu para los residentes en la zona 2
El Ayuntamiento entrega mascarillas en el Jardí del Bes para los residentes en la zona 2en la zona

L'Ajuntament realitzarà demà dijous en horari de 9h a 13h i de 16h a 20h, l'últim repartiment de masqueretes en les set taules instal·lades en la plaça de l’Hereu per a les persones residents en la zona 3. D’aquesta manera finalitza la distribució de les 25.000 masqueretes homologades tipus FFP2 adquirides pel consistori per a la ciutadania de Borriana d'edats compreses entre els 14 i 64 anys.

Cal recordar que l'equip municipal de govern ha elaborat un dispositiu per a la distribució d'aquest contingent de masqueretes, amb l'objectiu de facilitar el seu lliurament al major nombre possible de veïns i veïnes que ho desitgen. Per a la qual cosa s'ha fet un mapa del cens per zones.

En l'operatiu de lliurament, que s'està realitzant durant cinc dies consecutius en 6 zones diferents del municipi, participen la Policia Local i personal de Via Pública, així com voluntaris de l'Assemblea Local de Creu Roja de Borriana i de protecció Civil.

A les persones majors de 65 anys, l'Ajuntament els farà arribar les masqueretes a casa directament per a evitar-los el desplaçament. El mapa amb les zones dividides per districtes per al repartiment de masqueretes es pot consultar en la web municipal www.burriana.es i en les xarxes socials municipals.

Diumenge va començar el lliurament de masqueretes per a les persones residents en les zones 5 i 6 en el Port i en el Grau, dilluns en El Calvari per a les residents en la zona 1; dimarts en la Llar fallera per a les persones de la zona 4. Avui dimecres la distribució es realitza en el Jardí del Bes per als residents en la zona 2 i, finalment, demà dijous a la plaça de l’Hereu per als de la zona 3.

Una sola persona amb el DNI pot arreplegar les masqueretes de la unitat familiar censada (persones que estan censades en la mateixa vivenda). A més, també podrà arreplegar les masqueretes de veïns i veïnes, sempre que aporte la documentació (DNI) d'aqueixes persones.

Per a la població infantil l'Ajuntament ja va adquirir 5.500 masqueretes infantils de dos mides, reutilitzables i homologades, destinades a escolars majors de 3 anys i menors de 14 anys, que ja s'han distribuït entre tots els centres educatius del municipi perquè cada centre realitze el lliurament.

Igualment, per a la població de majors de 65 anys i col·lectius vulnerables de risc davant la pandèmia de la Covid-19, les farmàcies del municipi proporcionen tres masqueretes que aporta la Generalitat Valenciana per a la seua distribució gratuïta, mitjançant la presentació de la targeta SIP en les oficines de farmàcia de Borriana i sense cap cost per a la persona usuària.