carril bici estación de tren

L'ajuntament de Borriana connectarà amb un carril bici l'estació de tren amb el nucli urbà de la ciutat dins de l'estratègia EDUSI finançada amb fons europeus FEDER, segons ha manifestat l'alcaldessa de Borriana, Mª Josep Safont., qui ha concretat que el projecte ja està encarregat i l'equip de govern traurà a licitació les obres en breu.

A més, ha explicat que s'ampliarà i es reformarà la zona d'aparcament, concretament, “es crearan fins a 85 places d'aparcament, es faran voreres on no n'hi ha i es millorarà la zona verda existent”.

Cal recordar que la titularitat del sòl al costat de l'edifici de l'estació de trens de Borriana és d'Adif, però Safont ha assegurat que aquest fet no ha impedit que l'Ajuntament i Adif es coordinen i aconseguisquen un acord de concessió del terreny per a escometre les obres.

Així mateix, l'alcaldessa ha indicat que aquesta actuació es veurà complementada per les obres de millora que té prevista RENFE i que entre altres aspectes realitzaran la part de millora de Les Alqueries i il·luminació i algun punt de recàrrega de cotxes.

El pressupost de partida del projecte de remodelació és de 240.000 i se centra en l'àrea on estacionen els vehicles dels usuaris de la seu de Renfe i en el punt de gir amb la glorieta central, així com en el lloc de parada dels autobusos de la línia regular.