L'Alcaldessa de Borriana, Maria José Safont, al costat dels tinents, Vicent Granel i Cristofer del Moral i el regidor d'urbanisme Bruno Arnandis, han donat a conèixer els importants avanços en les converses que s'estan duent a terme des de fa un temps amb el nou inversor en el PAI de Sant Gregori. I és que, “aquesta setmana ha sigut molt important per a Borriana”, ha assenyalat la primera edil, “donat que tenim constància que s'ha efectuat la compra del deute amb els bancs creditors a Sant Gregori, la qual cosa sense cap dubte ha de ser el punt d'eixida per a la viabilitat del PAI”.
Una bona notícia, després de més d'una dècada de processos i tràmits del projecte urbanístic més important per a Borriana. Safont ha detallat que “ens alegrem de la compra del deute, que s'ha produït després d'un temps de dures negociacions amb del nou inversor amb els bancs”, encara que, “encara queda un llarg camí que recórrer lloc que l'empresa urbanitzadora ha de solucionar les causes de la rescissió abans que es puguen iniciar les obres”.
L'alcaldessa de Borriana va recordar que en el Ple de l'11 de març de 2016 l'Ajuntament va rescindir la condició d'agent urbanitzador a l'empresa promotora. I que aquesta, fa uns mesos, va presentar un escrit signat per l'administradora concursal de la societat, en la qual es va emplaçar a l'Ajuntament a formalitzar un acord transaccional pel qual es puga seguir la tramitació del PAI. Perquè això fóra possible, i com ha explicat el regidor d'Urbanisme, Bruno Arnandis “la primera necessitat de l'empresa era adquirir el deute amb els bancs per a procedir a l'eixida del concurs de creditors ja que en cas contrari l'empresa no tènia cap possibilitat d'actuar, del que ja tenim constància que s'ha produït ”.
Segons han valorat des de l'equip de govern es tracta  “d'una gran notícia per al municipi, ja que el projecte urbanístic es trobava en una situació in extremis, en la qual s'havia d'actuar amb serietat per a portar-ho a bon port, i que prompte siga una realitat”, ha apuntat Granel. Per la seua banda, Del Moral ha destacat “estar d'acord amb els passos portats, i el procés ha de seguir perquè el projecte siga una bé per a Borriana, i deixar de costat altres opcions que podien deixar en fallida al consistori”