- El Woman Sport Street Day forma part del programa d'activitats municipal del 8M, en què la meta és la igualtat

- Per a gaudir de les nombroses modalitats esportives que es realitzaran de manera simultània: bàsquet, futbol, futnet, atletisme, vòlei, patinatge, jocs psicomotrius, zumba o pilates


L'Ajuntament de Borriana celebrarà diumenge que ve 26 de març el Woman Sport Street Day, un esdeveniment de reivindicació de la igualtat real en l'àmbit esportiu que posa el punt final al programa d'activitats municipal del 8M en què la meta és la igualtat, segons ha explicat la regidora d'Igualtat, Maria Romero.

Es tracta d'una jornada festivoesportiva matinal plena d'activitat física gratuïta i al carrer, amb l'objectiu de celebrar i fomentar la participació femenina en l'esport i alhora visibilitzar els clubs esportius locals que estan lluitant per la igualtat en l'esport.

La trobada tindrà lloc a la plaça del Pla i la zona centre aquest diumenge de 10h a 13h i ha sigut coordinada pel Servei Municipal d'Esports (SME). Comptarà amb la participació del Club de Bàsquet Borriana, el Club Esportiu Borriana Futbol Base, Associació Futnet Borriana, el club d’Escacs Borriana, i el Club Esportiu el Pescador.

Maria Romero ha animat tota la ciutadania a participar durant el matí per a gaudir de les nombroses modalitats esportives que hi ha preparades, que es realitzaran de manera simultània perquè es puga participar en totes les que es desitge: bàsquet, futbol, futnet, atletisme, vòlei, patinatge, jocs psicomotrius, zumba o pilates. A més, es podrà vore l'exposició d'Amparo Saera “Dones Referents”, fites esportives aconseguides per dones.

Sota el lema “La meta és la igualtat”, l'Ajuntament de Borriana a través de la Regidoria d'Igualtat i amb la col·laboració de la d'Esports, ha desenvolupat durant tot el mes de març una campanya amb nombroses activitats enfocades a la dona en l'àmbit esportiu.

Per part seua, el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, ha recordat que “la jornada de diumenge per a nosaltres té un significat especial, perquè des de l'àrea d'Esports estem treballant ja fa anys per la defensa de l'esport femení” i, a més, ha posat en valor el treball per “la igualtat en l'àmbit esportiu, que des del municipi es realitza conjuntament entre les regidories d'Igualtat i d'Esports” i que, en aquest cas, “compartim amb l'organització d'aquest esdeveniment”.

L'edil d'Igualtat ha destacat que el Pla d'Igualtat Municipal ja indicava entre les seues mesures la necessitat de “realitzar accions per a avançar en la visibilització de l'esport femení i la seua promoció, així com la redacció de plans d'igualtat en els clubs locals”. Per això, l'Ajuntament ha proporcionat formació i assessorament als clubs esportius de la localitat per a avançar en igualtat redactant els seus Plans d'Igualtat.

Els primers clubs interessats a dur a terme l'acció, que es va iniciar el dimarts a la vesprada amb l'assessorament de l'experta Lucía Carmona, han sigut Amics del Clot, Club de Bàsquet Borriana, el Club Esportiu Borriana Futbol Base, Associació Futnet Borriana. El Club Esportiu el Pescador, que ja havia aprovat el seu Pla d'Igualtat ha iniciat el procés per a visar-lo oficialment.

Així mateix, en aquesta campanya, des del consistori es fomenten referents i una xarxa entre dones esportistes alhora que es posa damunt la taula la desigualtat encara existent, perquè segons el parer de Romero, “l'esport no és aliè a la realitat de desigualtat en què vivim les dones, però a més és un àmbit que afecta la representativitat social i també a la salut, per la qual cosa no és ni molt menys una qüestió menor”.

Per això, ha manifestat Romero, “volem un futur amb més dones que gaudisquen de l'esport i dels beneficis que comporta, així com un major nombre de dones implicades en tots els aspectes de l'activitat física i l'esport, també la direcció i la gestió”.