proyecto de conexión de la avenida del Transporte con la rotonda de la CV18
  • - Per a l'execució de la Ronda Sud de Borriana, del tram des de l'avinguda de Nules fins a la CV-18 (camí Artana)

  • - El projecte compta amb un pressupost base de licitació de 4.799.787 euros


L'Ajuntament de Borriana aprovarà en el pròxim Ple municipal, previst per a demà dimarts 2 de maig, el projecte d'execució de la Ronda Sud de Borriana en el tram des de l'avinguda de Nules fins a la CV-18, que materialitza la connexió pel sud, de tal manera que es comunicarà el nus avinguda del Transport i avinguda de Nules amb la CV-18, segons ha explicat el regidor d'Ordenació del Territori, Bruno Arnandis.

El projecte compta amb un pressupost base de licitació que s'eleva a 4.799.787,16 euros i persegueix, en paraules d'Arnandis, la consecució dels objectius de mobilitat arreplegats en el PMUS de Borriana, “especialment permetent la mobilitat entre la zona sud del municipi i la zona oest, a més de connectar dos dels grans eixos viaris de la zona sud i oest del municipi, com són la carretera de Borriana a Nules i la CV-18 o autovia del Parc Litoral”.

Així, ha indicat el responsable d’aquesta àrea municipal, “s'aconsegueix que el desenvolupament urbanístic de la zona sud-occidental del municipi de Borriana, tant en la seua classificació industrial com residencial, siga compatible amb caràcter sostenible amb els continus augments requerits en les prestacions de la xarxa viària”.

Concretament, amb la construcció d'aquest tram de la ronda Sud, ha precisat, “s'augmentarà el grau de consecució de la circumval·lació que en forma d'anell urbà tancarà per l'est i sud el límit urbà del municipi de Borriana, connectant així amb els grans eixos viaris de la planificació viària autonòmica”.

Aquesta actuació, ha assegurat Bruno Arnandis, és un projecte “molt important, perquè encara que és una obra que afecta aproximadament 550m lineals, i uns 20.000m² de superfície, serà molt beneficiosa per a desviar el trànsit cap a l'exterior i sumar un nou enllaç d'entrada i eixida a la ciutat, i també comporta una important obra subterrània de col·lectors”.

Es tracta de prolongar la inacabada avinguda del Transport per a connectar-la amb la carretera autonòmica CV-18 i la proposta és construir la infraestructura amb dos carrils per cada sentit i, d'aquesta manera, donar continuïtat a l'avinguda del Transport. La finalització d'aquesta carretera contribuirà a “desviar més trànsit cap a l'exterior i un enllaç més ràpid des de l'accés oest cap a l'àrea marítima”, ha assenyalat. A més, ha indicat "es preveu també les connexions de serveis amb les unitats d'execució confrontants d-1-2-4 , SUD NPI-5 i prr1”.

Actualment, ha recordat, aquesta avinguda té una mitjana central i aparcament en cordó que finalitza a l'altura de la plaça Manuel Sanchis Guarner, ubicació del nou IES Jaume I que s'està construint.

Aquesta connexió, en opinió d'Arnandis, “permetrà reduir el trànsit pel centre del nucli urbà, ja que facilitarà els desplaçaments entre la zona marítima i el nord-oest de la localitat (camí d’Onda, estació de tren, autopista AP7…), i també reduirà notablement el trànsit que avui en dia suporta el carrer la Bosca, recentment remodelat per a convertir-se en un bulevard amb més espai per als vianants”.

Paral·lelament, ha precisat, des del govern municipal “estem treballant en l'adquisició dels terrenys afectats”.