Burriana (10-03-24).- Este matí s'ha celebrat l'homenatge a Salvador Boix en la Plaça Major de Burriana. Així doncs, per unanimitat del conjunt de les comissions falleres s'ha realitzat l’homenatge a Salvador Boix, qui ha rebut esta menció per la seua dedicació i compromís amb el desenvolupament de les Falles a Burriana.

 

El matí de hui ha iniciat amb la macrodespertà, un dels actes més esperats pels més xicotets que ha posat en peus a tota la ciutat, i on la pólvora i l’estrèpit pirotècnic han inundat d'esperit faller els carrers de Burriana.

 

A més, amb motiu de dotar de major importància a l'esforç que realitzen els fallers per mantindre esta festa i treballar per ella, s'ha creat l'acte que ha succeït a l'homenatge Faller, en el qual s'ha fet lliurament de les màximes recompenses de Burriana i de València, i els fallers d'honor de les diferents comissions a les Reines Falleres.

 

Un acte ple de sorpreses per a tot el col·lectiu faller i veïns que han volgut participar, inicialment programat per al 25 de febrer, però que a causa del duel decretat per l'incendi d'un bloc d'edificis a València, es va posposar fins al dia de hui.

 

Tot això, emparat sota el tapís de les Falles 2024 que recentment s'ha instal·lat en la façana de la Basílica del Salvador, que un any més ha estat dissenyat per Juan Dualde, que ha dirigit als membres de la Federació de Falles de Burriana, qui han participat en la seua elaboració mitjançant la tècnica del "paperet". En esta ocasió, es representa una escena clàssica valenciana d'un casal faller, en el qual es pot observar a més a la Verge de la Misericòrdia, amb motiu del XXV aniversari de la seua coronació pontifícia.

 

A l'acte han acudit l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local de Falles, Paloma Boix, juntament amb membres de l'equip de Govern, a més de les Reines Falleres de Burriana 2024, Laia Molina i Anna Solà, les seues Corts d'Honor i Dames de la Ciutat.