Dos mujeres y un equipo alein de fútbol sala reciben los premios Dia de la Dona
Premios Día de la Dona 2020

L'alcaldessa, Maria Josep Safont, i la regidora d'Igualtat, Maria Romero, han lliurat a Ana Fernández Bravo, a Maribel Franch Devesa i a l'equip aleví femení del Club Futbol Sala Borriana, el guardó en forma de placa i ram de flors que les distingeix amb el premi Dia de la Dona a la ciutat, en un emotiu i entranyable acte.

Safont ha felicitat les guardonades i ha mostrat la seua satisfacció per reconéixer els treballs i els èxits d'aquestes dones perquè “lamentablement, amb massa freqüència, no gaudeixen de reconeixement social i, fins i tot, passen desapercebuts per al conjunt de la ciutadania”.

Així, ha assenyalat, amb aquests premis “cobrim en certa mesura aquesta llacuna”, i “col·laborem en la promoció de les condicions perquè la llibertat i la igualtat entre homes i dones siguen reals i efectives”.

A continuació, la regidora d'Igualtat, María Romero, ha presentat els premis recordant les components del jurat que han escollit les guardonades i les característiques del premi.

Seguidament, ha repassat tant els currículums com les experiències personals i professionals de les homenatjades. Així, d'Ana Fernández, a més del reconeixement a la seua brillant trajectòria personal i professional, se l'ha reconeguda per ser la descobridora de l'origen d'una infecció mortal a través d'un estudi pioner realitzat amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, María José Figueras i la Universitat de Texas (EUA). Estudi publicat en la prestigiosa revista Proceedings of the National Academy of Sciencies.

Pel que fa a Maribel Franch, s'ha subratllat el seu treball com a educadora i directora del CEE Pla d’Hortolans, “on ha aconseguit ser una més dins del claustre i amb totes les famílies de l'alumnat, així com fer que el centre siga pioner en la realització d'activitats innovadores i per la inclusió”.

De l'equip aleví femení del Club Futbol Sala Borriana, se l'ha reconegut pel seu esforç pel manteniment de l'esport femení i especialment perquè es tracta de l'únic equip femení de futbol sala federat en la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana que juga en la lliga masculina i està lluitant perquè la Federació faça una lliga femenina de futbol sala.

Amb la Sala de Plens plena de familiars, amics i amigues s'ha tancat l'acte de lliurament del premi Dia de la Dona a Borriana, en el qual també han volgut estar presents les reines falleres, així com les premiades d'anys anteriors.

Per a cloure l'acte, ha pres la paraula l'alcaldessa que ha ressaltat que els avanços en matèria d'igualtat han sigut possibles, entre moltes altres qüestions, “gràcies a les dones que ens van obrir pas ja fa molt de temps, a dones com les nostres mares i les mares de les nostres mares, gràcies a les quals s'ha anat construint la igualtat en la nostra societat”.

L'Ajuntament de Borriana convoca anualment els premis ‘Dia de la Dona’ amb la finalitat de reconèixer i homenatjar públicament dones rellevants del municipi, bé de l'àmbit social, bé de l'àmbit científic, personal, laboral, esportiu i cultural, que han destacat per la seua trajectòria vital o per la seua labor en benefici de la igualtat entre dones i homes.