mural ceràmic

El mural ceràmic col·lectiu gestat a Borriana amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona ha sigut tot un èxit. Al costat de la participació de l'alumnat procedent de 14 centres educatius els veïns i veïnes voluntàries que s'han acostat durant l'execució el cap de setmana passat sumen quasi 6.000 persones implicades. Recordar que aquest projecte que ha fet possible la regidoria d'Igualtat de Borriana està coordinat pels prestigiosos ceramistes Ángel Igual i l'albacetenc Antonio Pérez. Durant el desenvolupament del mateix es van acostar també uns altres ceramistes com el valencià José Simó, de València, i Carmela Tello, de Castelló. El resultat final es coneixerà ben prompte, donat que els responsables han anunciat que el 15 de desembre es presentarà el mural complet en una jornada que comptarà també amb la xarrada impartida per la directora del MACVAC, Rosalía Torrent. Tal com ha volgut assenyalar la regidora d'Igualtat en l'Ajuntament de Borriana, Maria Romero, “no ens cansarem d'agrair la implicació tant dels centres educatius de la ciutat, els seus equips directius, alumnat i mares i pares, a més de la ciutadania en general, que ja en les tres edicions anteriors de la commemoració del 25-N van mostrar la seua total predisposició a seguir fent visible la lluita contra la violència masclista, i en aquest 2018 i amb el projecte de “La Comunitat”, ho han tornat a fer”.
Assenyalar també que les votacions sobre el mural que més agrada en els centres educatius estaran obertes durant tota aquesta setmana. Així mateix, el centre que resulte guanyador participarà en el documental que es va realitzar sobre el projecte.
Borriana es converteix així en la primera localitat a instal·lar el mural ceràmic “La Comunitat” que impulsa la reflexió sobre la igualtat de gènere entre el públic. En el projecte han col·laborat també la regidoria de Cultura i el Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana.