- Les obres de reparació i restauració, amb un cost de més de 18 mil euros, s’han iniciat aquesta mateixa setmana


L'Ajuntament de Borriana ha iniciat les obres de reparació, neteja i remodelació del popular pavelló de la música del camí d’Onda per un valor d'un poc més de 18 mil euros.

L'objectiu de l'obra és revaloritzar i mantindre aquest espai acollidor i accessible, en què fa més de 15 anys que no es realitzava cap actuació de restauració i que, a més, posa en valor la cultura i la història de Borriana.

Aquestes obres s'emmarquen dins del Pla de Restauració de Patrimoni i van en la línia d'actuacions de remodelació entre les quals ja es troben l'entorn de Sant Blai, la torre de Sant Pasqual o la finestra arqueològica del Pla.

Així, el consistori durà a terme la restauració de l’estructura amb la reparació de socolada de llautó i xapa galvanitzada, neteja de la coberta, restauració de les 16 gàrgoles i de les 7 baranes i muntatge de lires centrals en 3 de les baranes.

En aquest sentit, el regidor de Patrimoni, Vicent Granel, ha destacat que des del govern municipal “creiem que aquestes obres de restauració eren d'obligat compliment, ja que aquest espai és patrimoni cultural i musical de la nostra localitat”.

Així mateix, ha afegit la intenció de l'executiu de continuar “treballant per convertir Borriana en un lloc més agradable per a viure mostrant i cuidant la història modernista de la nostra ciutat a través d'aquestes construccions emblemàtiques”.

 

Quiosc modernista

El primitiu pavelló va ser construït i finançat per la Societat Filharmònica Borrianenca, va ser inaugurat el 3 de febrer de 1916. En els anys cinquanta va ser enderrocat i va tornar a construir-se de forma idèntica a l'original en 1988.

Tant el Pavelló de la Música com el quiosc de gelats modernista es van construir a l'inici de l'avinguda Castelar que era el lloc de passeig del veïnat en direcció a l'estació.

En el seu moment, al costat del quiosc de gelats va suposar un tret de refinament i modernitat ostentosa de la flamant ciutat tarongera de principis de segle, gràcies a l'extremada delicadesa del seu disseny en fusta i els seus detalls, sobre una planta octogonal, que disposa fins i tot de soterrani.