Dos centros de Burriana en el proyecto l'Escola Canta
Burriana participa en l'Escola Canta
  • - Alumnat del CEIP Pare Vilallonga i del CC Illes Columbretes van intervindre en el concert celebrat a Eslida

    - Una iniciativa que fomenta la cultura, la convivència, els valors prosocials, el valencià, la música i la cultura autòctona entre la comunitat educativa


Dos centres educatius de Borriana han participat en el projecte d'innovació educativa intercentres “l’Escola Canta”. Una experiència dirigida als centres educatius, iniciada fa sis anys a Castelló i implantada posteriorment a la resta de comarques valencianes a causa del seu èxit, amb l'impuls de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i del Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (Cefire).

Enguany s'ha reprès el projecte l’Escola Canta després de dos anys de suspensió per la pandèmia. Cal recordar que en el curs 2019-2020, en el moment en què es va decretar la suspensió de les classes presencials per la declaració de l'estat d'alarma, ja s'havien inscrit en la tercera edició prop de 6.300 alumnes de 118 centres educatius de 14 comarques de Castelló, València i Alacant. De Borriana han participat prop de 100 persones entre alumnat i professorat implicat dels centres.

El regidor de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, ha assenyalat que cada any “en són més, les escoles públiques i concertades, que se sumen de manera voluntària a participar en aquest projecte intercentres, l'objectiu del qual és la realització d'activitats de foment cultural, la convivència, els valors prosocials, el valencià, la música i la cultura autòctona entre la comunitat educativa”.

Per a Vicent Granel aquestes iniciatives col·laboratives i emmarcades en un àmbit d'oci cultural “faciliten la transmissió i l’ús de la nostra llengua a més de permetre els i les joves participants viure una experiència molt especial que des de l'Ajuntament continuarem reforçant fins que puga fer-se en la nostra localitat amb la nostra Banda amb la participació de tots els nostres centres”.

A més, Granel ha destacat també la importància en aquest projecte de “la col·laboració amb pobles de l'interior de les nostres comarques així com la implicació del professorat dels dos centres participants de la nostra localitat i les seues famílies que han dedicat el temps d'oci a un projecte educatiu tan enriquidor”.

Concert a Eslida

En el concert que va tindre lloc en la Nau Multiusos d'Eslida, ha participat alumnat borrianenc a partir de segon de primària del CEIP Pare Vilallonga i del CC Illes Columbretes al costat d'alumnat a partir de tercer de primària de l'escola d'Eslida, i ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Borriana, i la presència de les famílies dels participants i persones de la veïna localitat de la Plana Baixa, representants de l'Ajuntament d'Eslida i de Borriana així com de la Direcció Territorial de la Conselleria d'Educació.

L'acompanyament musical va ser a càrrec de la Unió Musical Eslidenca sota la batuta de Francisco Mengual. L'apartat coral que conformava l'alumnat present va estar dirigit per la mestra de música del col·legi d'Eslida, Maria Ortega, amb la col·laboració dels dos especialistes dels centres educatius de Borriana, Pedro Jiménez del CEIP Pare Vilallonga i Patricia Balaguer del CC Illes Columbrets.

Enguany en l’Escola Canta s'ha treballat i interpretat la cantata "El cor de la terra", amb música de Pablo Anglés i lletra de Ximo Montañés creada per a l'ocasió. Es tracta d'una peça que aborda l'emergència climàtica que pateix el nostre món i que serveix de fil conductor per a treballar a les aules els valors de l'ecologia i la sostenibilitat del planeta.