Un centenar de desempleados agrícolas limpiarán este verano los caminos rurales a través del programa del SEPE en Burriana
  • Els 14 oficials i 88 peons comencen els treballs de neteja, adequació o millora de diferents punts del terme municipal
  • Per a dur a terme aquestes contractacions a la ciutat, el Servei Públic d'Ocupació Estatal destina un total de 217.395 euros

 A partir de demà 2 d'agost, un total de 102 persones desocupades que realitzen durant l'any treballs exclusivament agrícoles, començaran a treballar a Borriana a través del programa d'Ocupació Agrària del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), gràcies a la labor de la regidoria de Polítiques Actives d'Ocupació i de l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local (AEDL) municipal.

Les persones contractades a Borriana aquest estiu, 14 oficials i 88 peons, comencen demà, 2 d'agost, els treballs de neteja, adequació o millora de diferents punts del terme municipal, uns treballs que es prolongaran durant un mes.

Els contractes, ha explicat la regidora de Polítiques Actives d'Ocupació, Esther Meneu, van destinats a persones desocupades del règim especial agrari que desenvolupen el seu treball durant l'any en tasques exclusivament agrícoles, amb la finalitat de disminuir l'atur que es produeix en el sector agrícola durant aquesta part de l'any amb motiu de la fi de la campanya de la taronja.

Per a dur a terme aquestes contractacions a la ciutat Borriana, el Servei Públic d'Ocupació Estatal destina un total de 217.395 euros. Sobre aquest tema, Esther Meneu ha manifestat que, un any més, “hem volgut aconseguir el major nombre possible de persones contractades durant l'estiu a través del conegut popularment com a paro agrícola, ja que precisament és aquest sector el que habitualment viu el pitjor moment laboral de l'any en el període estival”.

Per això ha valorat que les més de cent persones que realitzaran els treballs durant aquest estiu de 2021, concretament del 2 agost a l'1 de setembre, són “una bona notícia tant per a les persones contractades, que podran rebre un sou mensual durant aquest període, com a nivell municipal, pels beneficis que suposen els treballs que desenvolupen en diferents punts del terme municipal”.

Els treballs, dividits en 4 memòries, contemplen dos tipus d'actuacions diferents, la primera basada en el condicionament i la neteja de camins rurals, entre altres el camí de la Pedrera, el camí Cedre, camí Vora riu i molts més. D'altra banda, es preveu una segona intervenció de condicionament i neteja d'espais naturals i paratges d'interès patrimonial, a l'entorn de la Torre de Carabona, els Horts d'oci i el Clot de la Mare de Déu.

Per part seua, el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, ha volgut “agrair el treball de coordinació entre les dos regidories i dels treballadors del departament de Via Pública, per a analitzar les principals necessitats que podien cobrir aquest any els més de 100 treballadors i treballadores durant l'estiu”.