Junta de Seguridad Arenal Sound 2022
  • - Avui s'ha celebrat a l'Ajuntament de Borriana la Junta de Seguretat Local davant la celebració de l'Arenal Sound


Prop de 2.000 efectius de les forces i cossos de seguretat i d'emergències participaran enguany en el dispositiu de seguretat del festival Arenal Sound 2022. El més multitudinari dels que es realitzen cada any a Espanya i que se celebrarà a Borriana del 2 al 8 d'agost.

Aquest dimarts s'ha celebrat a l'Ajuntament de Borriana la Junta de Seguretat Local davant la imminent celebració de l'Arenal Sound, amb l'assistència de la subdelegada del Govern, Soledad Ten, de l'alcaldessa de la ciutat, Maria Josep Safont; la directora territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana a Castelló, Eva Redondo, a més de representants de l'organització del festival, de comandaments de la Guàrdia Civil, de Policia Local de Borriana, de Policia de la Generalitat Valenciana, de la Unitat de Seguretat privada, del Cos Nacional de Policia, i del Consorci Provincial de Bombers

Després de la Junta, l'alcaldessa i regidora de Seguretat, Maria Josep Safont, acompanyada de la subdelegada del Govern, Soledad Ten, han donat a conèixer alguns dels detalls que marcaran el dispositiu de seguretat i emergències, així com algunes millores que l'empresa ha introduït enguany, com són la millor perimetració i identificació de les zones de descans dels sounders, l'ampliació dels corredors de seguretat entre el recinte de concerts i l'àrea de descans A. A més a més, els sounders que arriben amb autobusos de l'organització s'acreditaran en la zona del polígon del Caràmit, per la qual cosa es minimitzarà l'impacte de cues en la zona del festival.

Aquestes millores se sumen a les realitzades altres anys amb l'increment de personal de serveis i millores en les postes sanitàries i hospitals de campanya, entre d’altres.

Per a l'alcaldessa “conviure amb les grans concentracions del festival comporta molèsties i situacions incòmodes per als nostres veïns i veïnes, però és una situació excepcional que aporta també molts beneficis i satisfaccions”. Així, ha assegurat, la nostra màxima prioritat és “minimitzar en tot el possible les molèsties i les incomoditats durant els sis dies del festival”.

Quant al dispositiu, Safont ha valorat que en seran prop de 2.000 els efectius per a vetlar per la seguretat i les emergències, tots ells pertanyents a diferents especialitats i destinats a garantir la seguretat de les persones, unes xifres similars respecte a l'última edició de 2019.

Així mateix, Safont ha volgut posar en valor l'esforç de la Policia Local i el seu comissari, Francisco Javier Catalán, "que vetlaran per la seguretat viària i, el trànsit i la mobilitat durant tot el festival i col·laboraran en matèria de seguretat amb la resta de forces i cossos de seguretat”.

Per a la qual cosa, com en anys anteriors s'incrementaran els serveis i les hores i es comptarà amb la col·laboració d'altres policies locals de la Comunitat Valeciana per a reforçar l'operatiu, així com persones voluntàries de l'agrupació de Protecció Civil.

El dispositiu de trànsit serà similar al d'anys anteriors i s'ha anunciat que, des de les 18 hores del dijous 4 d'agost, el trànsit en l'avinguda de la Mediterrània tindrà un sol sentit, direcció Grau-Port, que a partir de les 23 hores aproximadament es tancarà al trànsit.

Finalment, l'alcaldessa ha indicat que aquest any, igual que en 2019, durant el festival la venda ambulant habitual en parades no s'autoritzarà en el passeig, per a facilitar-ne la mobilitat i la seguretat.

Així mateix, ha fet una crida a la “bona convivència” i ha agraït a totes les forces i cossos de seguretat i emergències, així com als voluntaris, la seua "bona" labor, perquè "estem en les millors mans", i ha convidat els veïns i veïnes de Borriana a gaudir i "demostrar que som una ciutat acollidora".