La Junta Local de Seguridad trata el dispositivo especial para Fallas 2021

 

  • La Policia Local de Borriana reforçarà els torns de treball per a atendre cada acte amb personal específic, i en seran un total de 180 els serveis operatius els que es duran a terme entre el 8 i el 12 d'octubre


Borriana ha establert el dispositiu especial de seguretat per a les Falles 2021 en què participaran la Policia Local de Borriana, Guàrdia Civil, bombers del Consorci Provincial, Via Pública i Protecció Civil per a controlar i garantir el compliment de les mesures anticovid i les condicions establertes en el decret d'alcaldia.

En la Junta Local de Seguretat presidida per l'alcaldessa i regidora de Seguretat, Maria Josep Safont, i la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, s'han posat sobre la taula els operatius especials per a garantir la seguretat en totes i cadascuna de les activitats programades del 8 al 12 d'octubre.

També han assistit la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local fallera, Sara Molina, amb els principals comandaments de la Policia Local, la Guàrdia Civil i la Policia de la Generalitat (unitat adscrita de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana).

Entre les qüestions plantejades en la reunió, s'ha confirmat que la Policia Local de Borriana reforçarà els torns de treball per a atendre cada acte amb personal específic i en seran un total de 180 els serveis operatius que es durà a terme entre el 8 i el 12 d'octubre. A més, comptarà amb el suport de la Unitat Adscrita de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana.

Així, la Policia Local se centrarà especialment en les mascletaes i el dia 12 en l'ofrena i la Nit de la cremà, però diversificarà operatius aquell dia en coincidir també amb la celebració de la Fira de l‘Ecce Homo i de la Patrona de la Guàrdia Civil.

A més la Policia Local i la Policia de la Generalitat realitzaran controls a cada falla per a comprovar la identificació del responsable en la preparació de la cremà i la utilització de material pirotècnic, i també de la figura del coordinador/a covid, tal com arreplega el decret d'Alcaldia específic i de vital importància per al desenvolupament dels actes fallers.

Sobre aquest tema, l'alcaldessa ha assegurat que, des d'aquest divendres i fins al dimarts 12 de setembre, la Policia Local vetlarà pel compliment de les mesures de prevenció de la covid-19, d'aforaments, horaris i la resta de normes específiques contemplades per les autoritats sanitàries i pel decret d'Alcaldia, conjuntament amb la resta de forces i cossos de seguretat que se sumen al dispositiu, com ara la Guàrdia Civil i la Policia de la Generalitat, a més de l'Agrupació Provincial de Voluntaris de Protecció Civil.

Safont ha assenyalat que dilluns passat es va publicar el decret d’acord amb les normes sanitàries actuals en vigor com a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la covid-19. Tot amb la finalitat que els espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics durant les festes “reunisquen les condicions necessàries de seguretat, salubritat i higiene i per a evitar molèsties al públic assistent i a tercers”.

Safont ha recordat que l'ús de la mascareta en els actes “serà obligatori, fins i tot a l'aire lliure, tant per a les persones participants en els esdeveniments com per al públic que puga assistir, excepte per a les persones menors de 6 anys, i haurà de respectar-se el manteniment de la distància de seguretat interpersonal de 1,5 metres”.

Tant l'alcaldessa com el cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, han tornat a apel·lar al “civisme i al respecte” perquè, combinats amb la “prudència i la responsabilitat”, Borriana aconseguisca tindre unes festes falleres “segures i amb les mínimes incidències i molèsties”.

Dades sobre delictes

En la Junta de Seguretat Local també s'ha fet balanç dels delictes en el municipi i s'ha evidenciat un descens del 8,75% de les infraccions penals respecte a 2020. No obstant això s'han registrat nous casos de violència de gènere i en l'actualitat hi ha 144 dones amb algun tipus de protecció en cap cas de risc extrem. La Policia Local de Borriana gestiona 53 d'aquests casos.

D'altra banda, amb la “tornada a la normalitat”, la Policia Local ha registrat un augment dels delictes contra la seguretat viària, que des de gener fins ara n’han sigut de 40 diligències, mentre que al llarg de tot 2020 en van ser 43.

També han ascendit les xifres de sinistralitat viària tant amb ferits com sense ferits, atès que en 2020 en van ser 110 i enguany ja són 116 accidents de trànsit en què ha intervingut la Policia Local.