Desinfección dell Ayuntamiento y la UME para prevenir la propagación del COVID 19
La UME colabora en la desinfección de las calles y mobiliario urbano de Burriana

Efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) s'han desplaçat avui a Borriana per a reforçar el servei extraordinari de neteja i desinfecció de carrers i mobiliari públic que desenvolupa el Consistori en diferents punts de la localitat, per a combatre la propagació del virus COVID-19.

Així, segons ha informat el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, l'UME està col·laborant activament i romandrà en el municipi fins a les 20.30 hores, realitzant desinfeccions, “en les zones de major afluència de persones durant l'estat d'alarma, com són els voltants dels centres de salut, de les farmàcies, dels supermercats i de les instal·lacions que estan obertes per a garantir els serveis bàsics a la ciutadania”.

Concretament l'UME ha estat actuant pels voltants de l'Ajuntament i Correus, i també ha dut a terme actuacions per a desinfectar algunes de les infraestructures considerades crítiques com el Centre de Salut II, les dos residències de persones majors, els voltants de Consum, o la zona del jardí del Bes, i en diferents punts de la zona marítima que inclouen carrers xicotets i el centre mèdic ambulatori del port.

Els treballs de desinfecció de l'UME, ha indicat el regidor, “venen a reforçar el dispositiu especial que des del Consistori es va posar en marxa a través de Fobesa fa quatre dies, amb l'objectiu de poder arribar a totes les zones del municipi en el menor temps possible”.

De fet els treballs de l'UME, ha indicat Aparisi, s'estan realitzant de forma coordinada i al mateix temps que els de Fobesa. Així, avui mateix, mentre els efectius militars treballen en les zones ja assenyalades, Fobesa ha fet treballs de neteja i desinfecció en la zona de la Bosca, zona de Calatrava i de la Panderola i el Centre de Salut I, entre d'altres.

Cal recordar que ja fa quatre dies l'Ajuntament va reforçar els serveis de neteja amb el doble d'efectius i de vehicles per a cobrir el major nombre possible de carrers del municipi i s'estén al mobiliari urbà i als contenidors situats en la via pública, i carrers per a vianants, per a mantindre les màximes garanties d'higiene i salubritat.

L'UME està utilitzant en les faenes de neteja el mateix producte que utilitza Fobesa en el dispositiu especial de neteja i desinfecció, l'hipoclorit de sodi, autoritzat per les autoritats sanitàries com a desinfectant que no perjudica la salut de les persones, i que no s'aplica en les zones de jardins per a no afectar la vegetació.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha reiterat l'esforç i la labor de coordinació entre diverses institucions, i ha agraït l'esforç de les persones que des de diferents àmbits estan treballant “sense treva” per a lluitar contra aquesta pandèmia.

Així mateix, l'alcaldessa ha demanat la contribució de la ciutadania per a “garantir al màxim les mesures d'higiene i salubritat en les vies públiques i d'aquesta forma evitar i eliminar punts de propagació del coronavirus en la via pública”.

A més, ha apel·lat a la “responsabilitat de tots els veïns i totes les veïnes”, i al fet que “respecten les mesures de confinament establides en l'estat d'alarma i les recomanacions de les autoritats sanitàries, i isquen al carrer únicament per a fer les tasques autoritzades i en les condicions previstes en el reial decret”.