Bases para participar en la Ruta de la Tapa 2022 en Burriana
  • Els establiments interessats podran presentar fins a l'11 d'abril la sol·licitud per a participar-hi

  • La XI Ruta de la Tapa se celebrarà durant un mes, del 29 d'abril al 29 de maig, i oferirà tapa i beguda per 4 euros


L'Ajuntament de Borriana ha obert el termini perquè els establiments interessats puguen participar en la XI Ruta de la Tapa, després de dos anys sense poder celebrar-se. Amb la finalitat de continuar amb una de les accions gastronòmiques més populars del municipi, segons ha anunciat la regidora de Turisme, Sara Molina.

Amb aquesta iniciativa organitzada pel Consistori, ha assegurat, es pretén “promocionar el municipi a través de la gastronomia, així com dinamitzar el sector de l'hostaleria i la restauració local” i ha posat l'accent en “l'èxit obtingut amb les anteriors edicions, tant de participació de bars i restaurants com d'afluència de públic”.

Sara Molina ha recordat que en l'última edició, celebrara l'any 2019, en van ser un total de 31, els establiments que van oferir les seues elaboracions, i es va aconseguir una quantitat de 30.378 tapes servides entre tots els participants.

L'onzena edició de la Ruta de la Tapa se celebrarà del 29 d'abril al 29 de maig de 2022, per a aprofitar el cap de setmana de les Creus de Maig a Borriana, i dins de l'horari que cadascun dels establiments participants indique en el full d'inscripció.

En la XI Ruta de la Tapa, podran participar, gratuïtament, tots els establiments que estiguen situats en el terme municipal de Borriana que hagen sol·licitat la llicència municipal corresponent. A més, hauran d'estar donats d'alta en l'Impost d'Activitats Econòmiques com a bar o bar/restaurant o amb llicència d'activitat per a poder servir menjars.

Per a poder participar, els establiments interessats hauran de presentar una sol·licitud en el registre electrònic de l'Ajuntament, dins del termini comprès entre el 30 de març i l'11 d'abril de 2022, els dos inclusivament, i amb el model de sol·licitud degudament emplenat i signat. Les bases i el model de sol·licitud estan publicats en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament i en la pàgina web municipal <www.burriana.es>.

Tapa i beguda, 4 euros

El preu de la tapa i la beguda (canya de cervesa, quint, copa de vi, aigua o refresc) serà de 4 euros, i l'establiment tindrà total llibertat quant a la presentació de la tapa, ajustant-se en la preparació a uns mínims de qualitat dels ingredients, neteja, seguretat i higiene.

També tindran llibertat de triar els ingredients, tot i que s'haurà d'utilitzar com a ingredient algun dels productes de les comarques de Castelló, com el coent de Borriana, sépia i polp de les nostres costes, carxofa de Benicarló, vi de les Useres, llagostins de Vinaròs, formatge de Catí, olis de la província, etc.

Per a poder identificar la tapa, s'indicarà en la sol·licitud el nom, l’enumeració dels ingredients i una fotografia de la tapa elaborada en format digital (jpg). També s'indicaran els al·lergògens que puguen haver-hi entre els ingredients.

Passaport i vots

Als establiments participants se'ls lliurarà, juntament amb els passaports i la cartelleria, una urna per a depositar els vots per part del públic participant. També hauran de col·locar en el seu local de manera visible la cartelleria de l'acció i tindran sempre disponibles passaports per als clients que els necessiten.

La consumició de la tapa oferida en la XI Ruta de la Tapa donarà dret al client a segellar el passaport i, reunits els 10 segells necessaris, al vot de la tapa favorita i a participar en el sorteig d'un regal, si escau.

Per a poder depositar el passaport i participar tant en la votació de les tapes com en el sorteig de regals haurà d'haver sigut segellat en deu establiments acreditats diferents, justificant així la degustació d'aquestes deu tapes. El passaport, amb els deu segells, serà dipositat en la Tourist Info Borriana, en l'urna instal·lada a l’efecte.

Premis

Als establiments que aconseguisquen les tres millors puntuacions del públic participant se'ls farà entrega d'unes plaques commemoratives, en les quals s'identificarà el lloc que els haja correspost en les votacions, així com un vinil o adhesiu indicant el premi obtingut, perquè puga col·locar-se de manera que quede visible des del carrer.