Burriana recibe un año más la distinción de bandera azul para sus playas
  • La ciutat compta de nou amb la distinció que premia la qualitat de les seues platges de l'Arenal i del Grau Malva-rosa


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha mostrat la seua satisfacció perquè la ciutat comptarà de nou amb banderes blaves a les seues platges per a la temporada estival de 2021. Així, les platges de l'Arenal i del Grau Malva-rosa renoven la distinció que reconeix l'elevada qualitat de l'aigua de les dos platges i premia l'esforç, públic i ciutadà, per complir amb els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat.

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), com a organització responsable a Espanya de la seua concessió, ha donat a conéixer les banderes blaves que el jurat internacional de la Fundació per a l'Educació Ambiental (FEE) ha atorgat per a l'any de 2021.

Sobre aquest tema, la regidora de Turisme, Sara Molina, i el regidor de Zona Marítima, Vicent Aparisi, han explicat que la distinció “és un reconeixement pel treball continuat realitzat per part de la corporació municipal en la millora i adequació de les platges, amb especial sensibilitat per a dirigir les accions cap a l'accessibilitat, sostenibilitat i el vessant mediambiental”.

En aquest sentit, han recordat que “l'objectiu de l'Ajuntament és tindre uns arenals segurs, nets, accessibles i confortables, sostenibles i amb totes les mesures de seguretat contra la Covid-19”.

Per part seua, des de la Generalitat s'ha reconegut el treball fet a Borriana per a cuidar el seu litoral i han mostrat el seu propòsit de continuar treballant de manera col·laborativa perquè aquest premi reconegut continue enriquint les platges del municipi en anys successius.

Les Banderes Blaves

Les banderes blaves són un distintiu internacional que reconeix la qualitat de l'aigua d'una platja i premia l'esforç, públic i ciutadà, per complir amb els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat de les platges.

Aquestes distincions les concedeix un Jurat Internacional, presidit per la FEE, com a creadora i gestora del programa, després de la selecció de platges i ports esportius proposats pels diferents jurats nacionals.

Participen en el jurat l'Organització Mundial per al Turisme i el Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient, l'Associació Internacional de Salvament i Socorrisme, l'Agència Europea per al Medi Ambient, la Unió Europea per a la Conservació de les Costes, la Unió per a la Conservació de la Naturalesa, un expert en Educació Ambiental i el Consell Internacional d'Associacions de la Indústria Portuària.

La Comunitat Valenciana, que ha augmentat en 5 el nombre de banderes blaves, lidera la quantitat de Banderes Blaves concedides a comunitats autònomes, amb 153 Banderes, 137 en platges i 16 en ports esportius.