- Un total de 71 restaurants, bars i quiosquets de la localitat s'han sumat ja a aquesta iniciativa en col·laboració amb l'Ajuntament de Burriana i Ecovidrio

 

Més de 15 establiments hostalers de Burriana se sumaran aquest estiu a la competició per la cobejada Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera de Ecovidrio. Aquesta iniciativa, en col·laboració amb l'Ajuntament de Burriana, reconeix l'esforç de l'hostaleria local i els ajuntaments en el reciclatge d'envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic.

Amb un total de 71 restaurants, bars i quiosquets de la localitat ja compromesos amb aquesta iniciativa, Burriana buscarà arrabassar la Bandera Verda als actuals guanyadors, Benidorm i Orihuela, a la regió. L'objectiu principal del #MovimientoBanderasVerdes és abordar l'increment de residus d'envasos de vidre generat durant la temporada estival en les zones costaneres.

Durant l'estiu, aproximadament un terç dels envasos de vidre es consumeixen en aquestes àrees i el sector hostaler és responsable de quasi el 50% dels residus generats, per la qual cosa la seua participació és crucial per a avançar cap a un model més circular i sostenible.

Com a novetat, en aquesta edició Ecovidrio durà a terme la II edició del Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes, avaluant mesures en quatre àrees clau: gestió eficient dels residus, eficiència energètica, consum responsable i consum d'aigua. Segons la primera edició del baròmetre, que va comptar amb la participació de 10.000 establiments d'hostaleria, el 70% dels locals en zones costaneres ja apliquen mesures sostenibles en la seua gestió.

 

Banderes Verdes

El moviment Banderes Verdes, en la seua quarta edició, s'ha consolidat com una iniciativa clau de l'aliança entre Ecovidrio i l'hostaleria. A nivell nacional, es durà a terme en més de 140 municipis costaners de cinc comunitats autònomes, amb la participació de més de 15.000 establiments hostalers.

En total, s'entregaran nou Banderes Verdes en tot el país. En l'edició anterior, huit municipis van ser reconeguts pel seu activisme en favor de l'economia circular i la recuperació verda i competiran novament per revalidar el reconeixement.