L'alcaldessa, Maria Josep Safont, ha subscrit un conveni de col·laboració amb l'ONG Acció Contra la Fam per a continuar desenvolupant a Borriana el programa gratuït Vives Emplea, dirigit a millorar les competències laborals de persones desocupades i ajudar-los així a trobar un treball

Així mateix, l'alcaldessa, acompanyada de la regidora d'Inclusió, Maria Romero, i del regidor de Polítiques Actives d'Ocupació, J. Ramon Monferrer, han presenciat la primera sessió grupal del programa que ha començat avui amb 20 persones participants, per la qual cosa encara queden 5 places per a completar el grup.

En la firma, Safont ha mostrat la seua satisfacció perquè a través del programa que Acció contra la Fam acaba de posar en marxa amb la col·laboració de l'Ajuntament, “un total de 50 persones tindran suport enguany a Borriana per a trobar una ocupació”.

Les sessions, amb una duració de 5 mesos, es desenvolupen majoritàriament al Casal Jove, però les sessions d'informàtica es realitzen a l'Escola d’Adults, amb l'ajuda d'una persona facilitadora que els guia i dóna suport, i que treballa en equip per a millorar les seues competències per a l'ocupació.

A partir de juliol el programa començarà de nou, amb un altre període de sessions de 5 mesos i 25 persones participants més amb l'objectiu de millorar la situació laboral de les persones de forma estable i duradora. Per a la qual cosa formen els participants en les competències que avui demanda el mercat laboral.

Concretament, les activitats del programa consisteixen en sessions grupals de 9 hores a la setmana i personalitzades, contactes directes amb empreses i la participació en esdeveniments d'ocupació i tallers amb responsables de recursos humans d'empreses col·laboradores, que ajuden a incrementar les seues possibilitats laborals.

Les persones interessades encara poden inscriure's. Tan sols cal estar en situació de desocupació i apuntar-se enviant un correu electrònic a la persona responsable del programa, Sara Martínez, smartinez@accioncontraelhambre.org, telefonant al 696614672, o inscrivint-se en la web www.vivesemplea.org

Més de 60 empreses favorables

Acció contra la Fam compta amb una xarxa d'intermediació en la Comunitat Valenciana amb més de 60 empreses favorables a contractar els participants dels seus programes o donar-los suport mitjançant mentoring, i pràctica.

Els projectes compten amb el finançament del Fons Social Europeu i l'Obra Social La Caixa, i la col·laboració de l'Ajuntament de Borriana i d’Alqueries.