- Cada divendres al Casal Jove a partir del 30 de setembre, impartit pel borrianenc campió provincial Pablo Aymerich

- Inscripcions al Casal Jove, en <casaljove@burriama.es> i en <jasikevic19@hotmail.com>


L'Ajuntament de Borriana a través del Casal Jove ofereix un taller d'escacs organitzats pel Club Escacs Borriana amb la col·laboració del consistori, pensat per a tots els nivells i totes les edats. L'activitat començarà el 30 de setembre, es realitzarà cada divendres i serà impartida pel borrianenc Pablo Aymerich, campió provincial d'escacs en 2002, 2006, 2007, 2014, 2017, 2018 i 2019.

Es tracta d'una formació que permetrà l'alumnat iniciar-se o avançar en aquesta activitat lúdica i esportiva, estimulant diferents capacitats a partir de la pràctica d'aquest esport. Entre les quals, cal destacar que jugar als escacs estimula la concentració, incentiva la creativitat i la imaginació i estimula i serveix com un gran entrenament per a la memòria.

A més, ajuda els xiquets i xiquetes a acceptar les regles i assumir les conseqüències dels seus propis actes i millora la comprensió dels altres i la capacitat per a afrontar situacions difícils.

El taller, amb un preu de 15 euros, es realitzarà cada divendres al Casal Jove a partir del 30 de setembre, amb tres grups, un d'iniciació de 17.30 hores a 18.30 hores, un altre de nivell mitjà de 18.30 hores a 19.30 hores i, finalment, el de nivell avançat de 19.30 hores a 20.30 hores.

Per a participar en el taller es troba oberta la inscripció al Casal Jove, en <casaljove@burriama.es> i en <jasikevic19@hotmail.com>.

  

  • Els estudiants de l’UJI residents a la ciutat ja poden sol·licitar cita prèvia per a demandar la targeta. Es donaran a partir del 26 d'agost

 

 L'Ajuntament de Borriana obri el segon període per a sol·licitar les targetes del bus de Borriana a l'UJI per al curs 2022-2023, un servei a què pot optar l'alumnat de la Universitat Jaume I empadronat a Borriana per al curs que ara comença.

El tercer tinent d'alcalde, Vicent Granel, ha destacat que aquest servei municipal d'autobús “és un servei necessari que aporta als estudiants moltes facilitats perquè es puguen desplaçar directament des de la nostra ciutat a la universitat”.

Per a sol·licitar els carnets per al Bus Borriana–UJI, les persones interessades hauran d'enviar l'imprés de la matrícula universitària al correu electrònic <casaljove@burriana.es>. També hauran d'adjuntar en el mateix correu el document de la sol·licitud que trobaran en el següent enllaç: <http://casaljove.burriana.es/images/solicitud-burriana-22.pdf>

Posteriorment, rebran una notificació amb la data i l'hora de cita prèvia en el Casal Jove per a acabar d'emplenar el procediment.

Els abonaments podran ser mensuals, trimestrals o per a tot el curs, amb un cost de 20 euros per a ús mensual, 50 euros per a ús trimestral i 120 euros per a ús anual, que s'ingressaran en les entitats bancàries col·laboradores: CaixaBank, Banc Sabadell, BBVA, Caixa Rural Borriana.

La venda dels abonaments està limitada a les persones matriculades en el centre universitari durant el curs actual, per la qual cosa per a acabar de formalitzar el carnet s'haurà d'entregar en el Casal Jove còpia del DNI i fotografia de carnet per a garantir que el passe només siga utilitzat pel seu titular.

Les parades de Borriana se situaran al Port, en l'avinguda Jaime Chicharro enfront de Consum, en l'avinguda del cardenal Tarancon a la porta de l'IES Llombai i en la parada d'autobús de vora riu, mentre que a Almassora, el bus es detindrà a l'anada en l'avinguda Castelló, enfront del col·legi públic Errando Vilar i al carrer Boqueras.

L’autobús eixirà de Borriana a les 6.50h, 8.05h i 14h, i passarà per Almassora a les 7.10h, 8.30h i 14.20h. El trajecte fins a l'UJI durarà uns 40 minuts. Hi haurà un autobús directe a l'UJI des del Port de Borriana que eixirà a les 8.05h per a donar servei a l'alumnat resident en la zona marítima, i realitzarà totes les parades de Borriana fins a l'UJI, sense passar per Almassora. Per a tornar de l'UJI, el bus amb parada en el Port de Borriana eixirà a les 15.10h.

 

HORARIS DEL BUS

Eixides de dilluns a dijous

BORRIANA-UJI

6.50h av. J. Chicharro, enfront del Consum

8.05h directe UJI des del Port (av. Mediterrània, 41)

14h av. J. Chicharro, enfront del Consum

UJI-BORRIANA

13.15h

15.10h (arriba fins al Port)

19.40h

21.15h


Eixides divendres

BORRIANA-UJI

6.50h av. J. Chicharro, enfront del Consum

8.10h av. J. Chicharro, enfront del Consum

14h av. J. Chicharro, enfront del Consum

UJI-BORRIANA

13.15h

15.10h

19.40h

21.15h

 

Abierto el plazopara participar en JOOP 2022
  • Realitza accions de motivació i orientació per a joves entre 16 i 21 anys que no estan estudiant o treballant, o estan desmotivats

  • Per a informar-se del projecte i com sol·licitar plaça, cal posar-se en contacte amb el Casal Jove a través del telèfon 964591692 o en el correu <casaljove@burriana.es>


L'Ajuntament de Borriana ha obert el termini de sol·licitud per a participar en el programa JOOP (Jove Oportunitat), la finalitat del qual se centra a realitzar accions de motivació i d’orientació per a joves entre 16 i 21 anys que no estan estudiant ni treballant, o estan desmotivats i desorientats en els estudis i sobre quins camins educatius o professionals triar.

Per sisè any consecutiu, el consistori ha estat seleccionat per a la realització d’aquest programa que està ple de respostes per a les necessitats d’aquests joves. Les activitats es realitzaran al Casal Jove, promogudes per la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Borriana, i han estat dissenyades i organitzades per l'Institut Valencià de la Joventut (Ivaj) amb el cofinançament dels Fons Socials Europeus.

Els joves destinataris de JOOP són adolescents que ni estudien ni treballen, amb la finalitat d'aconseguir que aquestes persones realitzen un canvi d'actitud, per a deixar enrere la desil·lusió, la desídia i la frustració per un futur incert, i adquirir una sèrie de competències tècniques a través del treball directe en el foment de l'autoestima, la motivació i la positivitat.

Amb la finalitat del retorn al sistema educatiu, majoritàriament a una formació professional, el programa planteja els continguts a través de la formació per a poder augmentar l'ocupabilitat de les persones participants, però prèviament es realitza una intervenció que treballa sobre la seua motivació i un reforç de l’autoestima que els ajude a construir un projecte integral de vida.

La finalitat és aconseguir que aquests xics i xiques tornen al sistema educatiu per a completar una FP de Grau Mitjà, per a la qual cosa el programa també els proporciona orientació sobre les diferents famílies professionals de l’FP, però des d'un enfocament absolutament pràctic a través de la visita a 20 empreses d'acolliment, on els mostraran el treball real a què du cada titulació d’FP.

El programa JOOP de l'Ivaj ha rebut un reconeixement nacional com a exemple a seguir en la lluita contra l'abandonament educatiu en l'estudi “Mapa del Abandono Educativo Temprano en España” (març de 2021) de la Fundació Europea Societat i Educació.

Aquest informe destaca que l'enfocament de “desenvolupament integral de la persona és el més adequat per a enfrontar-se a la situació d'aquells joves que cal aconseguir que retornen al sistema formatiu, integrar-se en un centre d'FP, o bé aconseguir un certificat de professionalitat”.

Per a informar-se sobre el projecte i per a sol·licitar plaça, cal posar-se en contacte amb el Casal Jove a través del número de telèfon 964 591 692 o del correu <casaljove@burriana.es>.

Abierto el período para solicitar tarjetas bus de la UJI para el curso 2021-2022
  • De l'1 al 10 de setembre els estudiants de la universitat que resideixen a la ciutat podran sol·licitar el carnet per al curs 2021-2022


L'Ajuntament de Borriana obri aquest dimecres, 1 de setembre, el segon període per a sol·licitar les targetes del bus de Borriana a l'UJI per al curs 2021-2022, un servei al qual pot optar l'alumnat de la Universitat Jaume I empadronat a Borriana per al curs que ara comença.

El tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Vicent Granel, ha destacat que aquest servei municipal d'autobús “ofereix un any més facilitats als estudiants perquè es puguen desplaçar directament des de la ciutat a la universitat”.

Per a sol·licitar els carnets per al Bus Borriana–UJI, les persones interessades hauran d'enviar l'imprès de la matrícula universitària al correu electrònic casaljove@burriana.es. Posteriorment, rebran una notificació amb la data i l'hora de cita prèvia en el Casal Jove per a acabar d'emplenar el procediment.

Els abonaments podran ser mensuals, trimestrals o per a tot el curs, amb un cost de 20 euros el d’ús mensual, 50 euros per al trimestral i 120 euros l’anual, que s'ingressaran en les entitats bancàries col·laboradores: la Caixa, Banc Sabadell, BBVA, Caixa Rural Borriana.

La venda d'aquests abonaments està limitada a les persones matriculades en el centre universitari durant l'actual curs, per la qual cosa per a acabar de formalitzar el carnet s'haurà d'entregar en el Casal Jove una còpia del DNI i una foto de carnet per a garantir que el passe només siga utilitzat per la persona titular.

Les parades de Borriana s’ubiquen al Port, a l'avinguda Jaime Chicharro enfront del Consum, a l’avinguda del cardenal Tarancon a la porta de l’IES Llombai i en la parada d'autobús del riu Anna, mentre que a Almassora, el bus para a l'anada en l'avinguda Castelló, enfront del col·legi públic Errando Vilar, i al carrer Boqueres.

El bus eixirà de Borriana a les 6.50h, 8.05h i 14h, i passarà per Almassora a les 7.10h, 8.30h i 14.20h. El trajecte fins a l'UJI durarà al voltant de 40 minuts. Hi haurà un autobús directe a l'UJI des del Port de Borriana que eixirà a les 8.05h per a donar servei a l'alumnat resident en la zona marítima, i realitzarà totes les parades de Borriana fins a l'UJI, sense passar per Almassora. Per a tornar de l'UJI, el bus amb parada al port de Borriana, eixirà a les 15.10h.

 

 

Horaris del BUS

 

Eixides de dilluns a dijous

BORRIANA-UJI

6.50h Av. Jaime Chicharro, enfront de Consum

8.05h des del Port

14h Av. Jaime Chicharro, enfront de Consum

UJI-BORRIANA

13.15h

15.10h (arriba fins al Port)

19.40h

21.15h

 

Eixides divendres

BORRIANA-UJI

6.50h Av. Jaime Chicharro, enfront de Consum

8.10h Av. Jaime Chicharro, enfront de Consum

14h Av. Jaime Chicharro, enfront de Consum

UJI-BORRIANA

13.15h

15.10h (arriba fins al Port)

19.40h

21.15h

 

Tota la informació i la documentació necessària es pot consultar en http://casaljove.burriana.es/index.php/es/servicios/carnet-bus-uji

Bus Borriana

- El primer període per a sol·licitar la targeta estarà obert des del dilluns 19 fins al 30 de juliol i, el segon, de l'1 al 10 de setembre

 

L'Ajuntament de Borriana obrirà dilluns que ve 19 de juliol el termini perquè l'alumnat de la Universitat Jaume I empadronat en la localitat de Borriana puga sol·licitar la tramitació de la targeta del bus Borriana-UJI. El primer període per a obtindre la targeta serà del 19 al 30 de juliol i el segon període, de l'1 al 10 de setembre.

El tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, ha valorat que el servei municipal de bus Borriana-UJI, “cada any, dona més facilitats als estudiants de Borriana», i ha puntualitzat que des del consistori “estem estudiant fórmules per a millorar aquest servei municipal que s'ha demostrat necessari per als estudiants de la nostra ciutat”.

Per a formalitzar la sol·licitud per al bus Borriana-UJI, les persones interessades hauran de sol·licitar cita prèvia al correu electrònic casaljove@burriana.es adjuntant l'imprès de matrícula del curs 2021/2022. Posteriorment, rebran una notificació amb la data i l'hora de cita prèvia en el Casal Jove per a acabar de formalitzar el procediment.

Els abonaments podran ser mensuals, trimestrals i per a tot el curs, amb un cost de 20 euros el d’ús mensual, 50 euros per al trimestral i 120 euros l’anual, que s'ingressaran en les entitats bancàries col·laboradores: la Caixa, Banc de Sabadell, BBVA, Caixa Rural Sant Josep.

L'alumnat interessat a utilitzar aquest servei podrà sol·licitar el carnet personalitzat en el Casal Jove. La venda d'aquests abonaments està limitada a les persones matriculades en el centre universitari durant l'actual curs, per la qual cosa haurà d'aportar juntament amb la sol·licitud còpia de la matrícula que acredite estar estudiant en l'UJI en el curs 2021/2022, còpia del DNI i fotografia de carnet per a garantir que el passe només siga utilitzat per la persona titular.

Les parades de Borriana estaran situades al Port, a l'avinguda Jaime Chicharro enfront del Consum, enfront de l’IES Llombai i en la parada d'autobús del riu Anna, mentre que a Almassora, el bus pararà a l'anada en l'avinguda Castelló, enfront del col·legi públic Errant Vilar i al carrer Boqueres.

El bus eixirà de Borriana a les 6.50h, 8.05h i 14h, i passarà per Almassora a les 7.10h, 8.30h i 14.20h. El trajecte fins a l'UJI durarà al voltant de 40 minuts. Hi haurà un autobús directe a l'UJI des del Port de Borriana que eixirà a les 8.05h per a donar servei a l'alumnat resident en la zona marítima, i realitzarà totes les parades de Borriana, fins a l'UJI sense passar per Almassora. Per a tornar de l'UJI, el bus amb parada al port de Borriana, eixirà a les 15.10h.

 

Horaris del BUS

 

Eixides de dilluns a dijous

BORRIANA-UJI

6.50h avinguda Chicharro, enfront de Consum

8.05h des del Port

14h avinguda Chicharro, enfront de Consum

UJI-BORRIANA

13.15h

15.10h (arriba fins al Port)

19.40h

21.15h

 

Eixides divendres

BORRIANA-UJI

6.50h avinguda Chicharro, enfront de Consum

8.10h avinguda Chicharro, enfront de Consum

14h avinguda Chicharro, enfront de Consum

UJI-BORRIANA

13.15h

15.10h (arriba fins al Port)

19.40h

21.15h

 

Més informació i documents a http://casaljove.burriana.es/index.php/es/servicios/carnet-bus-uji

Jóvenes del programa JOO visitan el Ayuntamiento de Burriana
  • L'alcaldessa, Maria Josep Safont, i la regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, reben el grup


Un grup de joves participants en el programa Jove Oportunitat-JOOP a Borriana han visitat l'Ajuntament on han sigut rebuts en la Sala de Plens municipal per l'alcaldessa, Maria Josep Safont, i la regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer.

Es tracta d'una activitat més dins de la programació de Jove Oportunitat de formació i orientació que reben les persones participants des del Casal Jove de Borriana. En la visita, Maria Josep Safont els ha contat les activitats que es realitzen habitualment a l'Ajuntament i han pogut preguntar tots els seus dubtes sobre el funcionament de la casa consistorial.

L'alcaldessa ha destacat que es tracta d'una “bona iniciativa” perquè coneguen les institucions democràtiques i sàpien com funciona l'administració local”.

Jove Oportunitat és un programa dissenyat i organitzat per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i finançat pel Fons Social Europeu, amb l'objectiu de realitzar accions de motivació i orientació per a joves entre 16 i 22 anys que han abandonat els estudis.

La finalitat és aconseguir que aquests xics i xiques tornen al sistema educatiu per a completar una FP de Grau Mitjà. Però, prèviament, necessitaran una intervenció que treballe sobre la seua motivació i un reforç de la seua autoestima que els ajude a construir un projecte integral de vida.

El programa també els proporciona orientació sobre les diferents famílies professionals de la FP, però des d'un enfocament absolutament pràctic a través de la visita a 20 empreses d'acolliment, on els mostraran el treball real al fet que porta cada titulació de la FP.

 

  • El curs es realitza al Casal Jove de dilluns a divendres

La regidora de Joventut de l'Ajuntament de Borriana, Lluïsa Monferrer, ha acudit al Casal Jove per a donar la benvinguda als vint joves que han començat avui el curs intensiu de Monitor/a d'activitats de temps lliure, Educació Infantil i Juvenil a Borriana. La programació, que està homologada per l'Institut Valencià de Joventut, s'impartirà del 13 al 29 de juliol, de dilluns a divendres de 9h a 13h i de 14h a 18h.


La regidora ha animat els joves a aprofitar el curs intensiu, que cada any organitza el Casal Jove, ja que suposa una oportunitat de treball en un sector molt sol·licitat al llarg de tot l'any i, sobretot, durant l'època estival

Hilario Usó, regidor de Gent Major de l'Ajuntament de Borriana, ha acompanyat aquest matí els joves de 16 a 19 anys del curs de formació sobre agricultura ecològica, que organitza el Casal Jove de Borriana, als horts d'Oci, on se'ls ha explicat el funcionament i se’ls ha mostrat les instal·lacions i les parcel·les agrícoles.

Aquest curs, que s’inclou en el programa Jove Oportunitat i té una durada de set mesos, té com a objectiu la formació personal i laboral dels joves cap a l’agricultura ecològica. El curs està dividit en dos parts, una part teòrica i l’altra d’orientació laboral, en què es visiten diferents empreses o activitats per a despertar la curiositat i l’interés dels joves a partir de les experiències laborals que existeixen als seus municipis.