Burriana cancela la llegada al puerto d elos Reyes Magos 2022
  • Ses majestats no atracaran de vesprada al port, i també se suspèn la recepció i l’entrega de les claus de la ciutat des de l'Ajuntament

  • Es manté la projecció del vídeo mapping nadalenc sobre la façana de la casa consistorial els dies 3, 4 i 5 de gener a les 18.30h, a les 19h i a les 19.30h

  • El camarlenc dels Reis Mags arreplegarà els desitjos i peticions de xiquets i xiquetes el dia 3 a partir de les 18.30h a la plaça Major, a l'aire lliure i amb les mesures preventives de seguretat anticovid


L'Ajuntament de Borriana ha decidit, donada la situació actual de pandèmia per la covid-19, suspendre la recepció de la comitiva dels Reis Mags d'Orient al port que tenia prevista per a dimecres que ve 5 de gener, i ha optat per mantindre la cavalcada amb un nou recorregut per avingudes i carrers més amples, per a evitar aglomeracions.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, han manifestat que aquesta “difícil decisió” està motivada per l'evolució a l'alça de contagis, i després d'analitzar i estudiar la situació conjuntament amb la Direcció Territorial de Salut Pública.

Ha arribat l'hora de prendre una decisió espinosa i dura” perquè, segons han indicat, amb l'actual evolució de la pandèmia provocada per la covid-19 “no és recomanable la celebració d'actes massius de participació ciutadana en què és arriscat i complicat controlar les distàncies”.

Tot i això, segons han assegurat Safont i Monferrer, “d’acord amb l'evolució, continuarem treballant i buscant opcions i alternatives perquè els més xicotets no perden la il·lusió i puguen xalar en la mesura que siga possible".

Encara que ses majestats no atracaran al port, al moll de càrrega, la ciutat mantindrà la tradicional cavalcada i a partir de les 18 hores, les comitives reials de Melcior, Gaspar i Baltasar recorreran i desfilaran per un nou recorregut pels carrers de Borriana repartint màgia i il·lusió entre els xiquets i les xiquetes. La cavalcada enguany comptarà amb 4 carrosses, 3 les ocuparan els reis mags i la quarta el patge real.

El nou recorregut reial s'iniciarà a l'avinguda del Cardenal Tarancon a l’altura de la piscina municipal, continuarà pel carrer Atenes, l'avinguda de París, el carrer Madrid, l'avinguda de Londres i acabarà novament en l’avinguda del Cardenal Tarancon. En acabar la cavalcada, l'Ajuntament dispararà un castell de focs artificials des de la plaça Jardins d'Espanya.

Encara que se suspèn l'acte públic de recepció als Reis Mags al balcó de l'Ajuntament, l'alcaldessa els rebrà en privat i els donarà les claus de la ciutat, que els permetrà accedir durant la matinada a totes les llars dels xiquets i xiquetes de Borriana per a deixar-los els regals.

Per una altra banda, es manté la projecció de l'espectacle de vídeo mapping nadalenc sobre la façana de la casa consistorial la vesprada del 5 de gener a les 18.30h, a les 19h i a les 19.30 hores, que també es podrà contemplar els dies previs, 3 i 4 de gener en el mateix horari.

Igualment, amb anterioritat a l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar, concretament el dia 3 a les 18.30 hores, el camarlenc dels Reis Mags arreplegarà els desitjos de xiquets i xiquetes a la plaça Major, on s'instal·larà la bústia reial, a l'aire lliure i amb les mesures preventives de seguretat anticovid.

En finalitzar la cavalcada, durant la nit del dia 5 i al llarg del matí del dia 6, els tres Reis Mags s'acostaran fins a les cases dels xiquets i les xiquetes que ho hagen sol·licitat prèviament per a donar-los personalment els seus regals. Per motius de seguretat contra la covid, ses majestats no entraran a les llars i lliuraran els regals al carrer en els mateixos portals de les cases.