premis creus maig 2019

La Falla del Barri de L'Escorredor ha donat la sorpresa en la Gala de Lliurament dels Premis de les Creus de Maig de 2019, en alçar-se amb el primer premi en la categoria major, mentre que el Barri València ha aconseguit aqueix primer premi en la categoria infantil, revalidant el dels últims sis anys.
Quan encara no havien sonat les campanades de les cinc de la vesprada en el Campanar de Borriana, la Junta Local Fallera, les Reines Falleres, Corts d'Honor i Dames de la Ciutat es donaven cita en la Plaça Major per a iniciar al costat de les representants de cadascuna de les 19 comissions falleres de la ciutat, la cercavila que els portaria fins a una Llar Fallera on tot estava llest per a l'acte de lliurament dels Premis.
Començant per la categoria infantil, els i les primeres a saltar d'alegria ha sigut la Falla Barri La Mercè que s'ha fet amb el huitè premi, mentre que en setè lloc el premi ha sigut per a la Societat Centre Espanya i el sisè per a Barri La Bosca. En cinquena posició, Barri La Vila, mentre que el quart premi ha sigut per a L'Escorredor. I en els tres primers lloc, Barri Quarts de Calatrava com tercera, Don Bosco en segona posició, i Barri València revalidant el premi aconseguit en les últimes edicions. En la categoria major, el huitè ha sigut per a Barri d'Onda, setè Centre Espanya, sisè Barri La Vila, cinquè Don Bosco i quart per a Quarts de Calatrava. La creu de la Falla Barri La Mercè li ha valgut el tercer premi, mentre que la sorpresa saltava quan s'anunciava que *Barri València era segon i Barri L'Escorredor es feia amb el màxim guardó entre el baluern i alegria dels seus fallers i falleres. Després de recollir la banderola acreditativa, les dues falles guanyadores han sigut acompanyades per la regidora de Festes i presidenta de la Junta Local Fallera, Lluïsa Monferrer, l'alcaldessa Maria Josep Safont i les Reines Falleres de 2019, Mar Zamora i Anne Alós, fins al lloc on se situaven les Creus de Maig elaborades per a enguany. Després de les fotografia protocol·làries amb els i les membres de totes dues falles, l'alegria es desbordava en L'Escorredor que després de molts anys ha aconseguit fer-se amb el primer premi amb l'espectacular Creu plantada en el centre del carrer. Mentrestant, en cadascun dels emplaçaments de la ciutat on les 19 comissions falleres planten les seues Creus, centenars de persones continuaven visitant i gaudint d'una tradició que un any més Borriana ha complit amb nota, impregnant d'olor, aroma i aqueixa tradició a l'hora d'elaborar les Creus de Maig tan típica de la capital de la Plana Baixa.