La Policía Loxcal  honra a su patron San Miguel
La Policía Local de Burriana celebra el día de su patron 2021
  • La Policia Local ha celebrat avui el seu patró, Sant Miquel Arcàngel, amb un acte institucional

  • En l'acte s'ha reconegut la labor diària de la Policia Local i s'han lliurat les distincions per haver complit 25 anys de servei

La Policia Local de Borriana ha viscut el seu dia gran amb l'acte institucional que ha tingut lloc en la plaça Major de Borriana en la celebració de la festivitat de Sant Miquel Arcàngel, patró de la Policia Local i de la Guarderia Rural de la ciutat. En l'acte s'ha reconegut la labor diària de la Policia Local i s'han lliurat les distincions individuals per les actuacions especials.

L'alcaldessa i regidora delegada de Seguretat, Maria Josep Safont, i el comissari cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, han passat revista aquest matí en la mateixa plaça Major a la formació composta pels agents i per les agents que conformen el cos de la Policia Local, al costat dels de Guarderia Rural, com a homenatge conjunt al treball realitzat durant l'últim any.

Després de passar revista, l'alcaldessa i alhora regidora de seguretat i el comissari cap han lliurat com a reconeixement una placa i un pergamí a efectius de la Policia Local de Borriana. Així, s'han entregat distincions a aquells efectius que han complit 25 anys de servei amb una trajectòria professional excepcional i sense que consten antecedents desfavorables en el seu expedient personal, a l'oficial Javier Fabregat Lázaro i als agents José Antonio Pérez Garcia, Ángel José Vázquez Ouro i Joaquín Falcó Casabò, als quals se'ls ha proposat per a la concessió de la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc per part de la Generalitat Valenciana.

A més, en l'acte també s'ha reconegut públicament amb la distinció de "Ciutadà Exemplar" a títol col·lectiu, al conjunt de persones que amb el seu treball han mantingut, durant l'època més dura de la pandèmia, la distribució directa d'aliments als ciutadans, “amb llargues jornades de treball, equipats d'incòmodes mesures de protecció, quan n'hi havia, però sempre amb valentia i sentit de la responsabilitat”.

Per això, enguany, s'ha agraït d’aquesta manera la labor de les persones treballadores locals dedicades al sector essencial de la distribució directa d'alimentació i han arreplegat aquesta distinció representants de les treballadores i treballadors d'aquest sector de la ciutat, concretament de Mercadona, Consum, Aldi, Lidl, Charter, Más y Más, Associació de Comerciants del Mercat Municipal, i la Federació de Comerç de Borriana.

També s'ha lliurat la distinció com a Ciutadà Exemplar a títol individual al Sr. Miguel Leite Alves, per la seua participació en l'actuació realitzada el passat dia 5 de desembre en evitar danys a les persones que es trobaven en l'habitatge incendiat situat al carrer Santa Filomena núm. 15.

En la seua intervenció, l'alcaldessa s'ha sumat al reconeixement públic d'aquests col·lectius de la localitat, “per tot l'esforç i pel paper clau i moltes vegades invisible que han desenvolupat per a ajudar els altres en aquesta situació d'emergència sanitària, social i econòmica, al mateix temps que els ha donat l'enhorabona i les gràcies per “tot el que heu fet per nosaltres”.

Igualment, Safont ha agraït a la Policia Local el seu “esforç, implicació i treball diari” i particularment s'ha referit a “les tasques que desenvolupa en situacions especials com en la pandèmia per al manteniment i control en el compliment de les mesures higienicosanitàries, raó per la qual “només podem agrair-los el seu treball i fer-ho extensiu a la resta de cossos i forces amb què treballa conjuntament”, i els han encoratjat a continuar treballant en la mateixa línia.

Finalment, l'alcaldessa ha qualificat la Policia Local d'un cos “modern, eficaç i amb vocació de servei”, els ha reconegut el seu “esforç per estar al dia en molts aspectes” i els ha felicitat per la celebració del seu “dia gran”, i perquè “dia a dia realitza una gran faena de serveis en matèria de prevenció i seguretat per als veïns i veïnes de la nostra ciutat”.

A l'acte han assistit representants municipals de la corporació, els responsables de la Guàrdia Civil a Borriana, responsables d'altres cossos i forces de seguretat de l'Estat i les Reines Falleres de Borriana, Elena Pastor i Julia López.