Einstein i Abel Mus han sigut els personatges que ocupen les marquesines aquestes setmanes a càrrec dels integrants d'Elixir Creativo

 

Fins fa ben poc qualsevol manifestació artística, implicava veure's en un context secular i circumstàncies ben definides. Avui mateix, una cosa tan simple com anar a agafar un bus ens pot involucrar en una experiència artística que ens emocione i ens faça reflexionar. L'art ha passat a ser part de la quotidianitat nodrint aquesta de referències culturals i vivencials que ens ajuden a viure d'una forma més plena i lliure.

D'aquesta manera regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Borriana ve impulsant una sèrie projectes artístics que trenquen amb el clàssic concepte de l'observació d'una obra d'art i fan que les persones s'integren en l'espai de l'obra d'art creant una curiositat i un interés per saber més d'allò que ha vist i que, en molts casos, li ha provocat una emoció. D'eixa forma es fomenta l'esperit crític, ja que unes obres poden agradar més o menys a cada persona, l'habitualitat en l'observació d'obres d'art i l'interés per la investigació i la informació per a saber més d'allò que a cadascú més li interessa.

Actualment està en procés de gestació el projecte concebut per la Regidoria de Cultura i creat per l'Associació AUPA (Associació Unificada per a la Promoció de l'Art) amb l'objectiu d'intervenir en les marquesines de la localitat. 

En 'Art de pas' participen els membres del col·lectiu Elixir Creativo: Juan Poré, Angel Igual i José Ferrer, amb la col·laboració de Pepe Clandestino. El projecte està creant set retrats de personalitats excel·lents en diferents àmbits com l'art, la música, la ciència, etc. El primer dels retrats fou el de Pablo Picasso obra de Juan Poré en la marquesina de l'Avinguda 16 de juliol. La segona intervenció a càrrec de José Ferrer, va retratar Ana Atkins al Camí del Grau. El físic alemany Albert Einstein ha sigut retratat per Juan Poré en la plaça de l'Estacioneta; i, Àngel Igual ha creat dues obres: una dedicada a Salvador Dalí, al principi de l'Avinguda Jaume Chicharro, i una altra dedicada al borrianenc Abel Mus en l'Avinguda Unió Europea que esta setmana passada ha sigut confeccionat.

Vicent Granel, Regidor de Cultura, ha volgut agrair "d'una banda, la col·laboració que en tot moment ha mostrat el col·lectiu Elixir Creativo a participar i fer dels carrers de Borriana un lloc on l'art siga protagonista, i per una altra, a R3 Recymed per la predisposició a innovar i convertir part de les seues instal·lacions en mostres artístiques, la qual cosa redunda en l'oferta cultural de la ciutat".

Elixir Creativo ja prepara la sisena intervenció en les marquesines, en les que innoven tant en la seua confecció, com en el context de fer-les. Focs d'artifici, música en directe, han sigut algunes de les accions associades. Les dos marquesines pendents per intervindre es troben a l'avinguda Mediterrànea.