• L'exposició estarà oberta en el CMC La Mercè fins diumenge que ve dia 28 d'abril


Burriana.- (13-04-24). L'Ajuntament a través de la Regidoria de Cultura, liderada per Jesús Albiol, amb la col·laboració de la Federació Taurina de Burriana, han entregat els premis i han inaugurat l'exposició del primer Certamen de Fotografia Taurina del municipi. Aquest certamen ha nascut amb la finalitat de donar a conéixer, d'una banda, el món dels bous i per una altra, promocionar i fomentar l'afició taurina, unida a l'art fotogràfic, a través de les diferents manifestacions dels festejos organitzats a Burriana.


El divendres passat, a la sala d'exposicions del CMC La Mercè, es va procedir a la lectura de l'acta del jurat del concurs i es van atorgar els premis a les obres guanyadores en cadascuna de les categories convocades a concurs. En la categoria “Festes de la Misericòrdia” a la millor fotografia realitzada en els actes taurins de les festejos patronals de Burriana, realitzades durant el 2023, dotat amb 300 euros i diploma, el guanyador va ser Juan García Sánchez per la fotografia titulada “Hilo”. En la categoria “Festes de Barri” a la millor fotografia realitzada en els actes taurins de qualsevol dels nostres barris, durant el 2023, dotat amb 100 euros i diploma, el guanyador va ser Héctor Esteve Carratalá per la fotografia titulada “El riesgo” i finalment, en la categoria “Fotografia Retro” a la millor fotografia taurina realitzada en la població de Burriana, bé siga en les festes patronals o en els barris, anterior al 2023, dotat de 100 euros i diploma, el guanyador va ser Juan García Sánchez per la fotografia denominada “Luz en el barrio”.
Després de la inauguració de l'exposició, va tindre lloc la xarrada sobre “Burriana habla de toros”. “El toro charro” amb el ramader Moisés Fraile de la ramaderia de lídia El Pilar, moderada pel periodista taurí Jorge Casals.El regidor de Cultura, Jesús Albiol, agraeix a tots els autors la participació en la primera edició del certamen i valora
“molt positivament l'acceptació del concurs i la gran qualitat de les obres presentades”. De la mateixa manera anima a tota la ciutadania a visitar l'exposició que estarà oberta en el CMC La Mercè fins el diumenge que ve dia 28 d'abril.