• La iniciativa solidària en favor de la lluita contra el càncer de mama, que tenyirà de rosa els carrers de la ciutat el pròxim 25 de maig, està impulsada per la Fundació Le Cadó i l'Ajuntament de Burriana

 

05.04.24 (Burriana). El dibuix de María Borja ha sigut el triat per a il·lustrar la samarreta commemorativa de la Cursa de les Dones de Burriana en favor de la lluita contra el càncer de mama. Així ho ha decidit el jurat després de valorar els 20 dibuixos que havien participat en el concurs solidari organitzat per la Regidoria de Cultura, a través del Centre Municipal de les Arts. Amb això, el dibuix guanyador serà el que il·lustrarà esta iniciativa solidària, organitzada per l'Ajuntament de Burriana i la Fundació Le Cadó, i amb la qual es preveu que més de 1.000 persones tinyen de rosa els carrers de Burriana el pròxim 26 de maig.

 

En paraules de María Borja, guanyadora del concurs, “el dibuix representa un grup de dones que emanen força i vitalitat i, d'elles, es crea la flor representativa de vida i emblema de la lluita contra el càncer de mama”. L'alumna del Centre Municipal de les Arts explica que a l'hora de realitzar el disseny, “el vaig tindre clar des del principi i va ser molt fàcil poder plasmar-ho en paper”. Cal esmentar que María Borja ha sigut alumna del centre burrianenc des de Jardí Artístic i tota la seua formació artística ha passat per les aules del CMA i els consells i ensenyaments dels seus professors Amèlia Gual i José Manuel Simón. Actualment, als seus 19 anys, estudia Belles arts a la Universitat Politècnica de València i compagina els seus estudis oficials amb les classes de Dibuix i Tècniques de Color en el centre artístic.

 

Cal destacar que per a l'elecció del dibuix guanyador s'han realitzat 2 votacions. D'una banda, un jurat professional (compost pel professorat del Centre Municipal de les Arts i membres de la Fundació Le Cadó) va triar el dibuix de María Borja per la seua força, orde i neteja en el traç. D'altra banda, durant els dies 25, 26 i 27, l'alumnat del CMA va tindre l'ocasió d'emetre el seu vot i triar el dibuix que més els agradava. D'esta votació popular, també va resultar guanyador el dibuix de María Borja.

 

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, agraïx la participació de l'alumnat en esta iniciativa i destaca el treball de l'alumna guanyadora: “És magnífic veure com l'alumnat s'involucra en esta mena d'iniciativa i el resultat és tan bo. Els dibuixos presentats, i especialment el de María, reflectixen que el que es fa a les aules del Centre Municipal de les Arts és sinònim de qualitat”. Per la seua part, des del centre burrianenc, la seua directora Ana Llopis, destaca “l'orgull que suposa que el dibuix premiat corresponga a una alumna que està en el centre des del Jardí Artístic, ja que queda patent que la formació és fonamental per a aconseguir grans resultats”.