21.03.24 (Burriana). El Centre Municipal de les Arts de Burriana ha organitzat unes Jornades Artístiques per a tot l'alumnat en les quals s'han preparat classes magistrals, tallers i actuacions a peu de carrer, coincidint amb el final d'este segon trimestre. Els pròxims dies 25, 26 i 27 de març les aules del centre i els carrers limítrofs a l'edifici se submergiran en un cicle d'arts, pensat per a potenciar el treball que desenvolupa a l'aula l'equip de professorat i alumnat. Per a posar el fermall d'or a les Jornades Artístiques s'ha preparat l'activitat PianoArt, amb concerts de piano a peu de carrer per a commemorar el Dia Mundial del Piano.

 

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, destaca la importància d'organitzar este tipus d'activitats “amb les que oferim una oferta formativa complementària i de qualitat per a l'alumnat del Centre Municipal de les Arts, sempre pensant a potenciar les capacitats artístiques”. Per la seua part, la directora del centre burrianenc, Ana Llopis, reconeix “l'esforç organitzatiu i logístic que hem realitzat per a poder dur a terme estes jornades i, per això, esperem comptar amb la participació de tot l'alumnat”.

 

Així doncs, en l'apartat de Música, l'alumnat del Conservatori Elemental de Música Abel Mus i l'alumnat de la Escola Municipal de Música Pasqual Rubert comptaran amb un taller de respiració conscient, a càrrec d'Isabel Julià, un taller d'improvisació musical, sota la direcció de Fran Conde, un taller de noves tecnologies a l'aula, impartit per Xavier Piquer, i un taller d'organologia, de la mà d'Antonio Llopis. Estos tallers seran els dies 25 i 26 de març. De la mateixa manera, el 26 de març a les 19.00 hores, hi haurà un concert de percussió en el Auditori Juan Varea, protagonitzat pel Conservatori Professional de Música Alt Palància (Segorbe) i el Conservatori Elemental de Música Abel Mus. Per a completar les activitats musicals, el 27 de març, les classes es transformaran per a convertir-se en coneguts jocs, com ara el bingo musical o Pasapalabra.

 

En l'àrea de Dansa, l'alumnat de l’Escola Municipal de Dansa de Burriana comptarà amb dos jornades de classes magistrals. La primera d'elles, el dilluns 25 de març, estarà dirigida a Dansa Clàssica i Dansa Contemporània, i comptarà amb la participació dels mestres, coreògrafs i ballarins Manuel Garzón, Fernando Bufalá i Eva Bertomeu. La segona d'elles, el dimarts 26 de març, se centrarà en la Dansa Espanyola i el Flamenc, amb la presència a les aules de les mestres i coreògrafes Mar López, Nella Madarro i Blanca Perdiguer.

 

De la mateixa manera, l'alumnat d'Arts Plàstiques comptarà amb un taller de Lettering, coordinat per Amparo Saera, un taller d'il·lustració, a càrrec de Jordi Ninot, i una conferència i taller ceràmic, dirigit pel ceramista Xavier Montsalvatje. En Arts Plàstiques, també s'ha organitzat un taller de bijuteria ceràmica, organitzat per Clara Martínez. Per a completar el programa de formació, el 27 de març, s'ha organitzat una visita guiada al Museu de Belles Arts de Castelló per a contemplar l'exposició 'Sorolla i el renàixer de la Escola Valenciana'.

 

En l'àrea de Jardí Artístic, el Centre Municipal de les Arts també ha preparat dos activitats especials. La primera d'elles, el 25 de març, amb Antonio Llopis i centrada en un taller de creació d'instruments musicals. Així mateix, el dimarts 26 de març, serà el torn de la companyia musical La Fusa Confusa, que oferirà un espectacle per als més xicotets en el Jardí Arqueológic del CMC La Mercè.

 

 

PianoArt, fusió multidisciplinària de les arts

 

Per a posar el fi a estes Jornades Artístiques, el 27 de març, a partir de les 17.30 hores, se celebrarà l'activitat PianoArt. Per a això, s'han preparat tres punts al carrer en els quals s'oferiran concerts amb el piano com protagonista: la Plaça de La Mercè, la zona lateral de l'edifici de la Biblioteca Municipal i la Plaça Rafel Martí de Viciana. En un primer bloc d'actuacions, tots els alumnes de piano interpretaran peces que han treballat durant este primer bloc de curs.

 

De la mateixa manera, a partir de les 19.00 hores, començarà un segon bloc d'actuacions en les quals participaran les diferents disciplines del Centre Municipal de les Arts amb Juan Mochales i César Carro (Boleros); Jose Goterris (piano i cançó espanyola); Taller Dansa Clàssica, junt a Fátima Gavaldà i María José Orellana (Musical); Taller Dansa Espanyola, junt Alicia Martínez i María Guerrero (Piano i veu); Taller Dansa Espanyola, junt a Laura Redón, Imma Martínez i Pau Valcárcel (Piano flamenc, saxo i baix). Les actuacions s'aniran repetint en els citats tres punts, amb la finalitat d'acostar el treball del centre a tota la ciutadania. A més, cal esmentar, que des del departament d'Arts Plàstiques han decorat, amb diverses pintures, un dels pianos que estaran a peu de carrer.