13.03.24 (Burriana). La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Burriana ha presentat la nova programació per als mesos d'abril, maig i juny. Un total de vint activitats de teatre, dansa, música, folklore, exposicions i conferències componen la proposta de Cultura, proposta que engloba actes per a tots els públics.

 

Segons ha declarat Jesús Albiol “continuem treballant per a recuperar el Teatre Payá com un referent per als espectadors que demanden cultura de qualitat artística, amb una àmplia oferta per a tots els públics. Vull destacar el paper fonamental que La Reial Acadèmia de Cultura Valenciana juga en la cultura valenciana, i en aquesta segona ponència tractarà, des del rigor científic del Catedràtic de Llengua i Literatura, Leopoldo Peñarroja, la doble denominació de la nostra ciutat Burriana - Borriana. I com a aposta per les cultures del bou, iniciem el cicle cultural taurí de la ciutat de Burriana amb l'«I Certamen de Fotografia Taurina».”

 

La música tindrà una important rellevància en els pròxims mesos en la regidoria de Cultura, liderada per Jesús Albiol, amb un total de sis concerts que abastaran diversos estils i modalitats musicals. El diumenge 14 d'abril a les 19 en el Teatre Payá l'espectacle Abba The New Experience, recrearà en forma de banda tribute els èxits del mític grup suec. També en el Teatre Payá, tindrà lloc el concert de l'orquestra de cambra Camerata Nordica, dins del “Castelló Music Festival”, el dissabte 20 d'abril a les 19 h.

 

Així mateix, el guitarrista Héctor Delgado presentarà en concert el seu primer disc “El balansí” el divendres 10 de maig a les 20.30 en el Teatre Payá. El dia 18 de maig també en el teatre serà el torn del Cor Carnevale que celebrarà un concert d'intercanvi amb una altra formació coral, a les 19 h. La Big band del Centre Municipal de les Arts actuarà el divendres 24 de maig a les 19 h. El cicle de concerts acabarà amb el Concert dels Socis de la AFB el diumenge 26 de maig a les 19 h en el Teatre Payá.

 

En aquesta programació també hi haurà espai per a les exposicions i conferències. El dijous 11 d'abril a les 19h a l'Auditori Juan Varea, la Federació Taurina de Burriana presenta la tertúlia “Borriana parla de bous”. I en línia amb l'aposta cultural per la Tauromàquia del regidor de Cultura, Jesús Albiol, el divendres 12 d'abril a les 19h en el Centre Municipal de Cultura tindrà lloc el lliurament de premis i inauguració de l'exposició de l'I Certamen de Fotografia Taurina. L'exposició romandrà oberta fins al 28 d'abril.

 

El dijous 18 d'abril a les 19h a l'Auditori Juan Varea tindrà lloc una nova conferència de la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana, que en aquest cas serà a càrrec de Leopoldo Peñarroja Torrejón, expert en toponímia i Acadèmic de la RACV, que porta per títol “Borriana o Burriana. Reflexions sobre la toponímia castellonenca”. Quant a arts plàstiques, el pintor burrianenc Vicente Traver Calzada inaugurarà la seua exposició “Pintura” el divendres 3 de maig a les 19 h a la sala d'exposicions del CMC.

 

En aquesta nova programació també pertocarà per a una projecció cinematogràfica el diumenge 5 de maig a les 19h en el Teatre Payá, en el context del 25 Aniversari de la Coronació de la Verge de la Misericòrdia. “El cel no pot esperar” dirigida per José María Zabala és un documental sobre la vida del beat Carlo Acutis. Va ser un estudiant italià i un aficionat programador d'informàtica, conegut per documentar miracles eucarístics i aparicions marianes aprovades a tot el món, i catalogar tota eixa informació en un lloc web que va crear abans de la seua mort per leucèmia. a l'edat de 15 anys.

 

En l'apartat teatral, el grup de teatre de l'IES Llombai presentarà en el Teatre Payá el musical Grease, el divendres 26 d'abril a les 22h, el dissabte 27 a les 19h i el diumenge 28 a les 18h. El diumenge 12 de maig a les 19 h el teatre infantil tornarà al Teatre Payá amb l'obra “El somni de Jules Verne” de la companyia valenciana “Màgic” 6. El dissabte 25 de maig a les 19 h el Grup de Teatre Solera 10 realitzarà una funció a benefici de l'ONG “Amor en acció pel món” de l'obra “La vídua és somni”. Per al dia 1 i 2 de juny “Amb fi teatre” presentrá en el Teatre Payá el musical “El Gran Xou”.

 

La dansa tindrà un especial protagonisme en la nova programació cultural. El dia 2 de maig a les 20h tindrà lloc una gala de dansa en el Teatre Payá. El dia 3 de maig també en el teatre a la mateixa hora, tindrà lloc l'actuació de Rajatabla Dansa amb el seu espectacle Dansa Esporàdica. El folklore tradicional també tindrà un espai en la programació. El diumenge 21 d'abril a les 19h en el Teatre Payá el Centre Aragonés de Burriana celebrarà el seu tradicional Festival de Sant Jordi i el dissabte 4 de maig en el Centre Municipal de Cultura tindrà lloc la setena edició del Festival de balls tradicionals Brriana en Dansa, organitzat pel Grup de Danses Tradicionals l’Arena, en el qual participaran diverses agrupacions de balls tradicionals.

 

La venda d'entrades per als espectacles que així ho requerisquen es troben ja disponibles en www.entradadirecta.com i en Buraudio (Escorredor, 58) els dimarts de 10h a 13h i els dimecres i dijous de 17h a 19 h. En les taquilles del Teatre Payá les entrades es podran adquirir una hora abans de cada espectacle.

 

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, anima a la ciutadania a participar de les activitats programades durant tot el trimestre, les quals conformen una programació variada i amb actes perquè tots els públics puguen gaudir de la cultura que es realitza per i per a la nostra ciutat.