Segunda edición del festival de teatro infantil El Cuc en Burriana
Comienza el festival El Cuc 2023 en Burriana
  • - La segona edició del Cuc Teatre arranca aquest divendres 27 de gener i comptarà amb un passaport cultural per a aconseguir sorpreses i recompenses


Borriana estrena aquesta setmana la segona edició del Festival de Teatre Infantil El Cuc, que arriba amb més espectacles, sorpreses i concursos per al públic assistent en cadascuna de les funcions, i amb la incorporació del passaport cultural que els xiquets i xiquetes hauran de segellar en cada espectacle per a aconseguir recompenses.

El cicle, ple d'actuacions infantils, amb què es pretén tornar a crear l'hàbit en el públic familiar d'assistir al teatre i que puguen gaudir d'un divendres diferent, mantindrà la cita dels divendres a les 18 hores en el claustre del CMC la Mercè, excepte el dijous dia 2 de febrer previ a la festivitat de Sant Blai.

Vuit espectacles teatrals preparats per a arribar als més menuts de Borriana, amb sorpreses i regals en algunes de les activitats que es realitzaran, que arrancarà divendres que ve 27 de gener amb Les mil i una impros de la companyia Impronenas, una proposta que uneix teatre i improvisació.

En el primer espectacle es repartirà a cada assistent un passaport cultural amb totes les actuacions que servirà per a aconseguir tots els segells, un en cada espectacle. En l'última funció del cicle els passaports que compten amb tots els segells seran depositats en una urna per a realitzar un sorteig en què el premi serà una experiència cultural per a tota la família.

D'altra banda, la regidoria de Cultura ha repartit en tots els col·legis i escoles infantils del municipi un total de 4.500 lamines per a acolorir El Cuc que a més contenen la programació del cicle de teatre infantil.

Per al regidor de Cultura, Vicent Granel, "és prioritari fer arribar la música, el teatre i les arts al món infantil”, i ha manifestat que la cultura “no és una parcel·la reservada només als adults, i així ho demostra la gran acollida que van tindre la primera edició d’El Cuc Festival de Teatre Infantil i El Cuc Música”.

Sobre aquest tema, Granel s'ha mostrat molt “satisfet” de vore la bona resposta dels xiquets i xiquetes a les propostes artístiques d'aquests festivals i, per això, ha assegurat, “hem decidit augmentar el nombre d'actuacions”.

En aquesta edició, ha destacat, “ens sorprendrem amb els espectacles i hi haurà alguns regals que podran obtindre les persones assistents”. Per això, l'assistència a les representacions pot tindre premi per a tota la família.

Programa

El Cuc començarà aquest divendres 27 de gener amb Les mil i una impros de la Companyia Impronenas, un espectacle que omplirà el claustre del CMC la Mercè per a crear una història entre tots i totes els presents, en què els xiquets i xiquetes ajudaran a Sherezade a crear una de les històries de les mil i una nits.

Els set espectacles que continuaran el festival de teatre infantil El Cuc són Historietes Medievals de la companyia Pot de Plom, el dijous 2 de febrer, en el qual Xavi Castillo es convertirà en un joglar que acostarà els contes als xicotets i als majors, fantasies de capa i espasa, cavallers, armadures, bufons, castells, dracs i dimonis.

Continuarà el divendres 17 de febrer amb La Maria no té por de Disparatario. Un viatge divertit i ple d'aventures en què la protagonista s'endinsarà en el món dels personatges malvats dels contes populars. Per al divendres 3 de març es comptarà amb l'espectacle Contes de Pirates a càrrec d'Artea Espai, una obra en què els xiquets i xiquetes podran viure emocionants i perilloses aventures amb la tripulació del Vaixell IV.

Li seguirà Oníricus de La Troupe Malabó, el 24 de març, en què es donarà a conèixer la història de dos surrealistes i embogits mossos de circ que, després del desmantellament del circ on treballen, hauran de fer l'impossible per a complir el seu somni de convertir-se en vertaders artistes.

El 31 de març la companyia Teatre de la Caixeta posarà en escena Jugant amb Frozen, un espectacle amb cançons i titelles en el qual dos germanes juguen amb la pel·lícula de Frozen i, gràcies als seus jocs, descobriran la importància de la lleialtat. El 21 d'abril arriba Clown Destí Teatre amb l'obra ¿Miedo yo?, un espectacle de clown en què els xiquets podran descobrir que jugant la por desapareix.

El Cuc finalitzarà el 28 d'abril amb El flautista d’Hamelin d'Amímic Teatre, una nova versió del conte clàssic amb actors i titelles, en el qual adults i xiquets participaran en jocs divertits.