- El divendres 18 de novembre a les 22.30 hores a l'Auditori Juan Varea, els artistes flamencs obriran el festival amb una actuació gratuïta


La segona edició del festival Sons Flamencs de Borriana començarà demà divendres amb l'actuació del reconegut pianista flamenc Juan Cortés, amb el cantaor Niño de Aurora, a les 22.30h a l'auditori Juan Varea. Es tracta d'un concert amb entrada gratuïta fins a completar l’aforament que serà la primera cita d'un festival que homenatjarà la figura del cantaor i fill predilecte del municipi, Juan Varea.

El cicle musical comptarà amb quatre actuacions, entre les quals estaran el cantaor Rancapino Chico i la Simbomba flamenca dels balladors Aloma de Balma i Paco Berbel. Així, la II edició del festival Sons Flamencs organitzada per la Regidoria de Cultura i l'associació cultural La mar de flamenca, amb la col·laboració especial de l'associació cultural Juan Varea, brindarà homenatge a una figura històrica del flamenc.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha destacat: “Després de la primera edició del cicle l'any passat, fem un pas més en un art que ha tingut tanta història a Borriana i que ha de continuar tenint-la”. “Es tracta d'una iniciativa que amplia la programació cultural de la ciutat i que acosta el flamenc als borrianencs en els seus diferents estils, des del més tradicional al més contemporani”, ha afegit.

En el primer concert del festival es podrà gaudir d'una nit amb sabor de flamenc i jazz amb dos de les figures més representatives del gènere, Juan Cortés al piano, acompanyat de l'almassorí José Luis Villena Forner, Niño de Aurora, i la seua increïble força i veu carregada de sentiment flamenc.

Abans d'aquest primer concert serà el moment de l'homenatge a Juan Varea, amb una xicoteta xarrada sobre la figura del cantaor borrianenc. Després serà el torn de la música, en què s’oferirà un espectacle en què es posarà en relleu la riquesa de l'art flamenc a través de les notes del piano.

 

Actuacions i entrades

El festival Sons Flamencs se celebrarà entre els mesos de novembre i desembre i comptarà amb més artistes del panorama flamenc com el reconegut cantaor Rancapino Chico i el toc de Diego Amaya, el 27 de novembre al Teatre Payà, així com artistes valencians i castellonencs com la balladora Aloma de Balma, el ballador Paco Berbel, el guitarrista Juan de Pilar, que es donaran cita en la Simbomba La mar de flamenca el dia 9 de desembre al Payà. D'altra banda, l'auditori Juan Varea acollirà el 3 de desembre una nit de flamenc obert al públic.

Les entrades per als espectacles del cantaor Rancapino Chico i la Simbomba Flamenca estaran disponibles a partir de la setmana que ve en el portal de venda d'entrades <entradesborriana.com>, en la resta d'activitats l'entrada serà gratuïta fins a completar l’aforament.