Conciertos de Nadal 2021 en Burriana
  • Les orquestres Jove i Simfònica de l'agrupació obriran l'agenda de concerts nadalencs el dissabte 18 de desembre amb el Concert de Nadal

  • El diumenge 19 serà el torn de la Banda Simfònica amb un concert de música de dansa, i el Cor Carnevale oferirà un concert nadalenc a la Mercè el mateix diumenge al migdia


Amb l'arribada de les dates nadalenques, les entitats musicals de Borriana preparen per a aquest cap de setmana les primeres cites amb els tradicionals concerts per a donar la benvinguda al Nadal a la ciutat.

Enguany les primeres formacions a pujar a l'escenari del Teatre Payà seran les orquestres Jove i Simfònica de l'Agrupació Filharmònica Borrianenca, que iniciaran el cicle d’audicions el dissabte dia 18 de desembre a les 19 hores amb el tradicional Concert de Nadal. La secció de l'Orquestra Jove, dirigida per Pedro Gilabert, obrirà el concert amb un programa divers quant als estils i compositors, seguida per l'Orquestra Simfònica sota les ordres de Victor Yusà.

S'iniciarà el concert amb el primer moviment de la Simfonia del Nou Món, de Antonín Dvořák, seguint amb la famosa ària “Lascia ch'io pianga” de l'òpera Rinaldo, de Georg Friedrich Händel. Amb un canvi total de registre, la formació jove interpretarà El Regne de Cors, de la compositora japonesa de música per a videojocs Yoko Shimomura, per a continuar amb el conegut Himne de l'alegria de Ludwig van Beethoven i finalitzant amb el can can de l'opereta Orfeu als inferns de Jacques Offenbach.

El diumenge dia 19 a les 12 hores serà el torn del Cor Carnevale, dirigit per José Ramon Calpe, que oferirà el seu Concert de Nadal a l'església de la Mercè. El mateix dia, a les 19 hores, la Banda Simfònica de l'Agrupació Filharmònica oferirà al Payà el seu concert nadalenc sota la direcció de Norma Comes.

En aquesta ocasió el programa, sota el títol Música de dansa, estarà dedicat a obres relacionades o concebudes per a aquesta disciplina. En la primera part del concert es podran escoltar la Dansa colorista de Rafael Mullor Grau, seguida pel poema simfònic Dansa macabra de Camille Saint-Saëns amb l'arranjament de Giancarlo Gazzani, i la primera part acabarà amb les danses guerreres de l'òpera El príncep Igor de Borodin amb l'arranjament de José Manuel Izquierdo.

Per a la segona part, la banda simfònica interpretarà la Dansa oriental d'Izquierdo, la Dansa bacanal de l'òpera de Samsó i Dalila de Saint-Saëns amb l'arranjament Jay Bocook, i finalitzarà amb la suite del ballet El Llac dels cignes de Txaikovski, amb l'arranjament de Daniel Martín.

Tancarà el cicle la Banda Jove de l'Agrupació el 30 de desembre a les 19.30 hores al Payà. Tots els concerts seran gratuïts, amb entrada lliure fins a completar l’aforament, i estaran subjectes i adaptats a la normativa sanitària vigent.