Curos de música, arte y cultura para el verano 2021 en Burriana
  • A partir de demà dilluns 28 de juny el CMA Martí de Viciana organitza els seus cursos d'estiu
  • L’Escola Artística d’Estiu programada del 5 al 30 de juliol és una iniciativa de temps lliure per a xiquets de 4 a 11 anys
  • Torna el festival ‘A la fresqueta’, amb espectacles i monòlegs a la Torre de la Mar

L'Ajuntament de Borriana ofereix un estiu ple d'espectacles culturals per a amenitzar els mesos estivals, així com una extensa programació d'activitats, com ara cursos, tallers i formació artístiques, segons ha destacat el regidor de Cultura, Vicent Granel.

“Des de l'Ajuntament considerem que és important mantindre l'oferta cultural en els mesos d'estiu, amb els escolars descansant, i aprofitant a més que el bon temps fa possible realitzar activitats a l'aire lliure fins i tot a les nits”, ha assegurat Granel.

Així, el Centre Municipal de les Arts Martí de Viciana (CMA) obri les portes aquest estiu a partir del 28 de juny amb un renovat format estiuenc d'activitats format per tallers de música, dansa i arts plàstiques, adaptades a les condicions sanitàries actuals. La programació engloba sota el títol ‘A l’Estiu, l’art és viu’, tant els cursos intensius com l'Escola Artística d’Estiu.

Per als més xicotets, de 8 a 12 anys, i també per als adolescents, del 28 de juny al 2 de juliol tindrà lloc la Setmana de la Dansa, una setmana intensiva de tallers de dansa contemporània, espanyola, clàssica, urbana o tradicional, amb l'objectiu d’oferir una setmana intensiva i variada que trenque amb la rutina del curs ordinari i permeta gaudir de la dansa.

Del 5 al 9 de juliol la Setmana de la Dansa continuarà també per a persones adolescents i adultes. Així, les adolescents podran treballar en dansa clàssica les grans variacions solistes del repertori romàntic.

Per al cas de les persones adultes, es proposa una introducció als tangos de Triana en dansa flamenca, mentre que en dansa contemporània es farà un treball de reconeixement i cerca del llenguatge en el propi cos amb l’ús de tècniques de dansa i moviments espontanis, i treballant la creació coreogràfica i la improvisació o l’escalfament corporal, així com la creació de diàlegs des de la distància.

A més, s'organitza la Setmana Musical també del 28 al 2 de juliol, per als joves de 8 a 14 anys, una primera setmana per als instruments de corda, piano i guitarra, i la segona per als de vent i percussió. En aquest esdeveniment es realitzaran tallers de música en moviment, tècniques d'estudi, tallers de respiració o de percussió corporal.

Serà una setmana intensiva de música, dissenyada amb activitats variades i motivadores, a les quals s'afegiran sessions amb el professorat especialista i agrupacions musicals. A més, cal destacar que els continguts s'adaptaran al nivell de l'alumnat.

D'altra banda, el període del 5 al 9 de juliol serà el moment per al taller d'iniciació a les batucades, per a tots els grups d'edat, des d'infantil fins a adults, a càrrec del professorat d'instruments de percussió del centre.

També s'ha programat un curs de pintura a l'aire lliure per a persones adultes, del 28 de juny al 2 de juliol, que es desenvoluparà al pati arqueològic del CMC la Mercè als matins, per a aprofitar les primeres hores del dia per a pintar al natural.

Les inscripcions per a aquestes activitats es poden fer a través de la web www.cmeviciana.es/activitats-estiu-2021/, amb una rebaixa en els preus per a l’alumnat del CMA del curs 2020-2021.

Del 5 al 30 de juliol li arriba el torn a l'Escola Artística d’Estiu, una iniciativa de temps lliure per a xiquets i xiquetes de 4 a 11 anys, a fi de construir un acostament lúdic, interdisciplinari i obert a les arts, entenent-les com un mitjà educatiu per al desenvolupament personal i col·lectiu, i no s'exigeixen coneixements artístics previs.

En aquest sentit, Vicent Granel ha explicat que el CMA presenta aquesta Escola com “una oportunitat per als més menuts, que durant aquests mesos tenen més temps lliure, d'iniciar-se en el món de l'art des d'una perspectiva lúdica i divertida, i no com una obligació acadèmica”.

L'horari de l’Escola serà de 9h a 13h, deixant-se la franja de 8.30h a les 9h per a rebre l'alumnat i la de 13h a 13.30h per a la recollida per part de les seues famílies.

Es pot consultar tota la informació sobre les activitats estiu i l’Escola d’Art en www.cmeviciana.es o trucant al telèfon 964 033 230, o bé enviant un whatsapp al 674 35 66 39.

A més, el diumenge 4 de juliol a les 20 hores tindrà lloc al Racó de l’Abadia un concert a càrrec d'Eugènia Moliner i Maria Bernat a la flauta i Luis Arias al piano, acompanyats per altres músics locals, que servirà d'acte inaugural del curs de música Juan Gual Esteve, que se celebrarà entre el 5 i el 8 de juliol en el CMA Martí de Viciana.

Festival ‘A la fresqueta’

Les nits de juliol tornen un altre any més carregades d'espectacles en directe, amb una nova edició en les nits a la Torre de la Mar, que comptarà amb monòlegs, espectacles circenses i música. Aquesta serà la setzena edició que se celebra el cicle d'estiu ‘A la fresqueta’ en el paratge del Grau de Borriana, els divendres de juliol a partir de les 23 hores.

Els divendres a la fresqueta començaran el 2 de juliol amb Xavi Castillo, que omplirà d'humor l'esplanada amb la seua obra L’actualitat en 3 pataes, amb la qual l'alcoià prossegueix amb el seu repàs a les últimes notícies. El dia 9 serà el torn del circ, amb The Troupers, de la finestra nou circ, una funció en què quatre artistes d'un circ clàssic tracten de trobar el seu nou lloc al món, a través d'arriscats malabars, acrobàcies, equilibris, màgia i trucs sense complexos.

El 16 de juliol, per part seua, serà el dia en què l'actor Toni Climent presentarà Meugenio, un homenatge a l'històric monologuista Eugenio, i el dia 23 arribarà el showman i mag Dario Piera, que eixirà a l'escenari amb el seu monòleg Asombrosamente, que mescla l'humor amb el mentalisme.

Finalment, enguany es tanca el cicle amb el concert que el dia 28 a les 20 hores oferirà la Jove Orquestra Simfònica de Castelló, en aquesta ocasió en el Teatre Payà, amb Iñigo Pirfano en la direcció orquestral.