L'alcaldessa de Borriana i diversos regidors assistixen a la inauguració i s'informen directament sobre els mètodes de treball, les expectatives o les tècniques artístiques utilitzades pel elaborar els ninots

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, acompanyada per l'edil de Cultura, Vicent Granel i una nombrosa representació dels regidors municipals han estat presents en l'acte d'inauguració de la mostra dels treballs realitzats pels estudiants de segon curs del Mòdul Superior d'Artista Faller i Construcció d'Escenografies que s'impartix a l'Institut Jaume I de la ciutat. Situats al voltant del claustre del Centre Municipal de Cultura de La Mercè, els treballs consistien en una combinació de les diferents tècniques apreses durant els cursos dels que consta el Mòdul Superior. Cadascun dels vuit alumnes que han participat d'aquesta exposició disposen del seu espai individualitzat on mostren tres tipus diferents dels treballs que han realitzat durant l'any. Així, cadascun dels fons d'escena elaborats pels alumnes del mòdul contava amb els dissenys i esbossos realitzats en paper i directament lligats amb la temàtica que cadascú havia escollit, una segona peça en forma de careta o màscara en la que els artistes han utilitzat diferents tècniques pictòriques o de construcció, i una tercera on directament es podia observar el ninot faller que tots han creat durant els darrers mesos.
Cadascun dels vuit artistes fallers que exposen en la mostra que ha estat inaugurada al CMC La Mercè va fer una breu explicació als representants municipals i aquells veïns que van voler estar presents en la inauguració sobre les motius que els han portat a triar una determinada temàtica per al seu conjunt de treballs, o quines tècniques concretes els han portat a elaborar els ninots exposats. Fins i tot preguntats per la mateixa alcaldessa, alguns d'ells explicaven les motivacions que, en el seu moment, els van portar a cursar el Mòdul Superior d'Artista Faller i de Construcció d'Escenografies. Unes van triar l'univers de Tim Burton per elaborar les tres peces al voltant d'una mateixa temàtica. D'altres triaven el pas del temps o les relacions familiars com a motius inspiradors de les seues obres. I d'altres amb un estil més clàssic recorrien als tipus de ninots més coneguts com poden ser els arlequins i el món que els envolta. Lorena Álvarez, Alexandre Albentosa, Aaron Gas, Natàlia Martí, Marc Martí, Manuela Pardo, Marta Póvez, Macarena Rubio i Ana Safont són els noms que a Borriana s'espera que en uns anys siguen el relleu dels mestres fallers que avui treballen per seguir fent gran la festa de les Falles, tant a la ciutat com a la resta de llocs on cada any es planten monuments.
Una vegada finalitzada la visita guiada realitzada pels alumnes al voltant de les seues obres, tant els artistes expositors com el públic i la representació municipal van poder gaudir d'un aperitiu en el que l'alcaldessa de Borriana i regidora d'educació, Maria Josep Safont, recordava “la importància de que a un centre d'educació pública de la nostra ciutat seguixca formant artistes fallers ací mateix, sense que hagen de desplaçar-se fins a València o d'altres llocs. Crec que això fa que Borriana continue sent el gran referent a nivell provincial de la creació i elaboració de monuments fallers”.