• Amb unes dimensions totals de 71 metres quadrats i dissenyats per Very Veritas amb les aportacions de tota la comunitat educativa del CEIP Roca i Alcaide i del veïnat

      • Estan ja finalitzats en la paret exterior del CEIP Roca i Alcaide, per a crear identificació amb l'espai i fomentar cohesió veïnal

 

L'Ajuntament, a través de la regidoria d'Inclusió i Igualtat, ha impulsat la confecció d'uns murals en el barri de la Bosca de Borriana amb unes dimensions totals de 71 metres quadrats, dissenyats per Very Veritas amb les aportacions de tota la comunitat educativa del CEIP Roca i Alcaide i fonamentat sobre l'eix central de la relació del col·legi amb el barri i viceversa.

El mural, realitzat de manera col·laborativa en la paret exterior del CEIP Roca i Alcaide, ha tingut un cost de 4.622 euros. La iniciativa, segons ha explicat la regidora d'Inclusió i Igualtat, Maria Romero, ha sigut una proposta del consistori que van arreplegar des del centre educatiu com a eina per a “millorar l'entorn del barri i, alhora, per a crear identificació amb l'espai i fomentar la cohesió veïnal”.

Així doncs, ha assenyalat, es va convidar a participar en la realització del treball artístic i social l'AMPA i les famílies del centre educatiu, també va participar tot l'alumnat així com els joves del pis Don Bosco situat en el mateix barri, i veïns i veïnes.

El mural, totalment acabat a l'inici d'enguany 2021, inclou part de la lletra de l'himne del col·legi, que va suposar un altre projecte que va realitzar el centre l'any passat de manera col·laborativa entre tota la comunitat educativa. Així doncs, intercala les frases triades pel propi alumnat del col·legi per a destacar, com ara "sóc feliç d'estar ací", "A l'escola convivim gent de tot el món" i "Som més que una escola, som una comunitat".

Aquesta iniciativa s'emmarca en l’“Estudi diagnòstic per a la regeneració física, econòmica i social de l'entorn urbà del barri de la Bosca” realitzat l'any passat. D'aquest estudi va derivar un document que arreplegava el diagnòstic participatiu i a més es feia una proposta d'un “Pla d'acció del barri de la Bosca”.

Tots dos documents van ser elaborats per Siete Arquitectura Más Ingeniería SL, com a part de les actuacions cofinançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del Programa Operatiu de creixement sostenible 2014-2021.

En aquest Diagnòstic i Pla d'Acció es plantejaven una sèrie de conclusions, alhora que es proposava la realització d'un total de 37 accions per a la millora global del barri. Entre les quals s'incloïen accions d'identificació del veïnat amb l'espai, així com de millora de l'estat de diferents localitzacions, y donar-los, a més, d’importància com a llocs de trobada i convivència veïnal, com són el CEIP Roca i Alcaide i l'entorn del Complex Esportiu la Bosca.

A aquestes conclusions i proposta d'accions se suma que des de les regidories d'Igualtat i d'Educació es va facilitar al col·legi Roca i Alcaide formació en coeducació amb l'experta Sandra Molinés, amb la finalitat que el centre poguera redactar el seu Pla de Coeducació de Centre que permeta millorar la convivència i el creixement de la comunitat des de la igualtat i el bon tracte.