La XXVIII Mostra Reclam de la Universitat Jaume I llega al CMC la Mercé de Borriana
  • La XXVIII Mostra Reclam de la Universitat Jaume I arriba al CMC la Mercè de Borriana el divendres 13 de novembre a les 19.30h

  • L'espectacle Lázaro, amb entrada gratuïta, estarà adaptat a la normativa sanitària vigent


La XXVIII Mostra Reclam de la Universitat Jaume I arriba al CMC la Mercè de Borriana aquest divendres 13 de novembre a les 19.30h, amb l'espectacle Lázaro, una adaptació lliure del clàssic espanyol El Lazarillo de Tormes, amb interpretació, dramatúrgia i direcció de Roberto Hoyo i producció i música en directe de Marco Ferreira.

L'espectacle, amb entrada gratuïta, estarà adaptat a la normativa sanitària vigent. Dirigit fonamentalment a l’alumnat de Batxillerat, però també al públic en general, Lázaro és la mateixa història universal que tots coneixem, un personatge que va canviant d'amo, però els amos del segle XXI no són els mateixos que els del XVI.

L'espectacle combina el hip-hop i el teatre per a generar nous llenguatges escènics i, al mateix temps, manté l’esperit clàssic de la tradició popular: contar una història com es faria a la plaça d'un poble.

Lázaro està comptada amb una estètica hip-hop, i arriba a ser de vegades el motor del joc escènic, usa elements de break dance com el footwork, els freezes i el popping, entre d’altres. S'utilitza el rap per a narrar amb dinamisme i estil la primera part de la vida del personatge.

L’intèrpret, Roberto Hoyo, és actor i cantant de rap. Ha estudiat en l'ESAD de València i al Conservatoire National Supériuer d'Art Dramatique de París. És premi de Dramatúrgia de Russafa escènica en 2019.