La programació prèvia al festival Maig Di Gras continua aquest divendres 29 d'abril amb la projecció d'un documental, la inauguració d'una exposició i música en directe.

 

 

 

A les 19 hores es realitzarà al Centre Social de la Caixa Rural de Borriana la projecció del documental NOLA? Irun meets New Orleans, de l'artista basc Fermín Muguruza, que mostra la realitat de la ciutat després del pas de l'huracà Katrina amb la música com a fil conductor.

 

 

 

Després d'aquest documental, el festival es desplaça a l'Estudi Isósteles de la localitat, on tindrà lloc a les 21 hores la inauguració de l'exposició “Feres negres: una BSO serigràfica”, creada per Mineral Gràfics i Latramä sobre una sèrie de noms referencials de la música negra com Louis Armstrong, Billie Holiday, Nina Simone, La Lupe, Linton Kwesi Johnson o Bad Brains.

 

 

 

L'exposició s'acompanyarà amb un sopar de pa i porta i una degustació de les cerveses artesanals Paqui Brown i Citra. En aquest mateix estudi sonaran també els ritmes jamaicans de The Scorchin Dynamite Djs, actuació que forma part del Sound System del Maig Di Gras. Aquesta sessió de The Scorchin Dynamite Djs continuarà a la nit al local Naraniga del carrer de Sant Vicent.