El Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana organitza, al costat del Cefire de Castelló, les Jornades de formació artística i cultural en edats primerenques, que se celebraran aquest cap de setmana en les instal·lacions d'aquest organisme i en l'Auditori Juan Varea per a donar a conèixer la seua oferta formativa i reflexionar al voltant d'aquest projecte educatiu.

 

El regidor de Cultura, Vicent Granel, el director del centre Rafel Martí Viciana, Pepe Azpitarte, i els professors Ana Piquer, Isabel Monfort i José Giménez han sigut els encarregats de presentar aquestes jornades, dirigides a personal docent i estudiants, que commemoren la celebració dels 10 anys del projecte Jardí Artístic.

 

Els actes començaran divendres que ve 15 d'abril amb una breu inauguració de les jornades a càrrec de l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont. A les 16'30 hores es realitzarà una presentació de l'activitat educativa, artística i interdisciplinària Jardí Artístic, que fomenta el coneixement de la música, la dansa i les arts plàstiques.

 

A les 18'30 hores, se celebrarà una taula redona oberta a tot el públic dedicada a la reflexió i en la qual participaren diferents professionals lligats a la formació artística i cultural en les edats primerenques. Verónica Ruiz, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, José Vicente Fuentes, director del Ateneu Cultural Ciutat de Manises, Sergio Heredia, director de l'Escola de Teatre per a xiquets de Vila-real i Anna Piquer, coordinadora del Jardí Artístic debatran obertament amb el públic sobre la situació actual, les dificultats i els reptes de futur d'aquest àmbit.

 

Finalment, el dissabte 16, les persones inscrites en les jornades podran participar en dos tallers pràctics per a xiquets de 0 a 3, que hauran d'estar acompanyats pels seus pares, i de 4 a 7 anys a càrrec del professorat del centre que posaran de manifest com s'integren en l'aula les àrees de música, dansa i arts plàstiques.

 

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha destacat que “aquest és un projecte diferent i únic que és molt important que es difonga. Aquestes jornades són una excel·lent oportunitat perquè la gent conega la formació artística i cultural que es desenvolupa en aquest centre i per a conèixer les seues magnífiques instal·lacions”.

 

El director del Centre Rafel Martí Viciana, Pepe Azpitarte, ha explicat que “complim 10 anys i aquestes jornades són un bon esdeveniment per a fer una reflexió sobre el treball que realitzem i també sobre la formació artística en edats primerenques, un àmbit en el qual no hi ha molta oferta”.