L'Ajuntament de Borriana ha presentat el Festival Maig Dir Gras, una nova iniciativa que combina la música negra, la cultura i la gastronomia, els concerts de la qual tindran lloc en la Terrassa Payá el cap de setmana del 6, 7 i 8 de maig, però que oferirà moltes més activitats prèvies a partir d'aquest cap de setmana vinent i les novetats del qual s'aniran presentant a poc a poc.

 

 

 

El Maig Di Gras, que pretén extrapolar als carrers de Borriana la cultura musical i gastronòmica de Nova Orleans, ha sigut presentat en roda de premsa pel regidor de Cultura, Vicent Granel, el regidor de Turisme, Santi Zorío, i per Ferran Calatayud, de l'Associació Soul Explosion.

 

 

 

Aquest festival, organitzat per l'Associació Soul Explosion en col·laboració amb la Regidoria de Cultura i la Regidoria de Turisme, inclou 6 concerts durant el cap de setmana del 6 de maig, a més d'un espai gastronòmic Fresh Market, una Fira del Disc de Vinil i una Fira d'Associacions i Festivals de diferents punts de la geografia valenciana.

 

 

 

Dj's per les diferents parts del municipi, 2 brass bands o cercaviles, una exposició sobre la música i la cultura de Nova Orleans, projeccions i la pintura d'un mur commemoratiu del festival en el Carrer Sant Vicent són algunes de les activitats que completen aquest esdeveniment.

 

 

 

Vicent Granel, ha assenyalat que “el Maig Di Gras forma part de la nova aposta cultural que estem duent a terme perquè Borriana oferisca esdeveniments d'interès durant tot l'any i no solament a l'estiu. Volem traure la cultura al carrer i fer festivals dinàmics en els quals la gent participe activament. En aquest sentit, el Maig Di Gras serà una nova experiència no solament musical, que s'unirà a la celebració de les Creus de Maig i la Ruta de la Tapa”.

 

 

 

Ferran Calatayud, de l'Associació Soul Explosion, ha destacat que “la idea del festival és traure al carrer la música de Nova Orleans, bressol del jazz, el blues, el funky o el soul. Volem que siga un festival familiar i que vinga públic de diferents llocs”.

 

 

 

Per la seua banda,Santi Zorío, regidor de Turisme, ha explicat que “aquest festival és un bon inici per a donar a conèixer aquest turisme familiar i de concerts que estem impulsant a Borriana. Animem a les famílies de Borriana i de les comarques pròximes a gaudir d'aquest festa gastronòmica i musical”.