L'Ajuntament de Borriana ha presentat la Fira de les Lletres, un espai que a més de comptar amb diferents stands dedicats a la venda de llibres, també inclourà un espai gastronòmic, així com activitats infantils, musicals i presentacions de llibres.


Aquesta mostra, organitzada per la Regidoria de Cultura, la Regidoria de Normalització Lingüística i la Federació de Comerç, tindrà lloc en una carpa situada davant del Centre Municipal de Cultura la Mercé el cap de setmana vinent del 15, 16 i 17 d'abril.


La fira, que ha sigut presentada en roda de premsa per Vicent Granel, regidor de Cultura, Santiago Zorío, regidor de Normalització Lingüística, i Eva Llidó, de la Federació de Comerç, s'iniciarà el 15 d'abril a les 17 hores amb l'obertura de la carpa amb les parades dedicades a la venda de llibres, on la biblioteca comptarà amb un espai d'animació a la lectura.


A les 18 hores s'inaugurarà oficialment la Fira de les Lletres amb l'exposició “El Quixot vist per Fandos” al CMC la Mercé. A la mateixa hora el públic familiar podrà gaudir de l'actuació del grup de música infantil Trobadorets.


 En aquesta primera jornada de fira també es presentarà el llibre “Empar, fallera major infantil” de la guionista i expresentadora de RTVV, Fani Grande, en el Centre Social Caixa Rural Borriana.


El dissabte les parades obriran a les 10 hores i seguidament, a les 10'30 hores, començarà una activitat dirigida a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys i les seues famílies organitzada per l'ADI anomenada “El racó dels menuts: contes a través de la pell” de Dolça la Sucrera.


 


A les 11 hores la Coral Infantil i Juvenil Borrianenca oferirà un assaig en la mateixa fira i a les 12 hores, en el Mercat Central, es presentarà el llibre “La memòria del sabor” de Joan Garí amb el fotògraf Ramon Usó  i amb una demostració culinària a càrrec de la Pizzeria Restaurant Pinocchio i el seu restaurador Vicente Bou.


A les 18 hores l'espectacle d'animació musical infantil Trasgos, de la Banda del Drac tancarà la programació d'activitats de la fira, que continuarà oberta el diumenge 17 fins a les 14 hores.


El  regidor de Cultura, Vicent Granel, ha assenyalat que “aquesta nova fira és un primer pas que obri la porta a noves experiències relacionades amb la lectura que van més enllà dels llibres. La gent té tres dies per a gaudir d'aquest nou concepte de la Fira de les Lletres.”


 Llibreria Martí, Llibreria Suvis, Llibreria Novenes, Llibreria La Llibreta, La Caseta de l'Arbre i Copiplus amb els establiments participants, a més de Pastisseria la Palma i Vins i Molt Més que conformen l'espai dedicat a la gastronomia.


Per la seua banda Eva Llidó, de la Federació de Comerç de Borriana, ha destacat que “aquesta és una fira amb moltes novetats que esperem motiven a la ciutadania de Borriana. Enguany el lloc on se situen les casetes és diferent i es va a fusionar cultura i gastrobar dins de la carpa”.