Película Carmen y Lola

Hui dimecres dia 19 de juny a les 19:00 hores, les regidories de Cultura i Igualtat han programat el primer dels actes de Celebrant la diversitat, la projecció de la pel·lícula d'Arantxa Echeverría Carmen y Lola al Teatre Payà. Elles, són dues xiques gitanes que viuen als afores de Madrid. Carmen (Rosy Rodríguez) està destinada a casar-se i tindre fills, sense que d’ella s’espere res més. Un dia coneix a Lola (Zaira Romero), una gitana fora del comú que somnia anar a la universitat, que pinta grafitis i que li agraden les xiques. Prompte desenvoluparan una gran complicitat que les farà prendre consciència de la seua realitat.

La cinta va tindre fins a nou nominacions als premis Goya de l'any 2018, aconseguint el màxim guardó en les categories de millor direcció novella (Arantxa Echevarría) i millor actriu de repartiment (Carolina Yuste), a més va ser seleccionada per a la projecció a la Quinzena de realitzadors del Festival de Cannes de 2018.

L'entrada serà gratuïta fins a completar l'aforament. I posteriorment a la projecció de la pel·lícula tindrà lloc una xarra- col·loqui amb els assistents sobre els temes que englobe la mateixa.

Cal destacar que en tots els actes programats es repartiran uns tatuatges per a donar visibilitat a la dignitat del col·lectiu LGTBI.