concert banda

Amb la proximitat del dia de Nadal, arriba un dels concerts habituals dins de la programació musical de l'any a Borriana, el Concert de Nadal de la Banda Simfònica de l'Agrupació Filharmònica Borrianenca, que tindrà lloc el diumenge dia 23 de desembre a les 19 h al Teatre Payà, amb l'entrada gratuïta fins a completar l'aforament.

La formació musical sota la batuta de Norma Comes Vidal, ha preparat un programa en dues parts prou diferenciades. La primera, obrirà amb el pasdoble Música i poble de Ferrer Ferran, un pasdoble típic valencià. Seguidament es commemorarà el centenari del naixement de Leonard Bernstein amb dos obres bàsiques del repertori de l'autor: la Suite Candide i el conegudíssim Mambo de la pel·lícula musical West Side Story. Berstein: compositor, pianista, director d'orquestra i divulgador musical, és una de les figures musicals més importants que han donat els Estats Units i un dels músics més influents en la segona meitat del segle XX, amb una concepció molt heterogènia amb una grandíssima capacitat per a la direcció dels clàssics i en la faceta de composició per a la creació de partitures on es barregen les formes americanes més tradicionals amb les danses i ritmes llatins.

Per a la segona, la banda interpretarà el pasdoble Enrique López de Antón Alcalde Rodríguez, un pasdoble de concert amb motius de música galega i altres influències on es trenca l'estètica habitual d'este tipus d'obres. Per tancar el concert, es podrà escoltar Hannibal de Mario Bürki, una descripció musical de les estratègies i batalles militars d'este general cartaginès que va recórrer la Península Ibèrica i va arribar fins a Roma. Músiques basades en formes rítmiques populars, mesclades en dissonàncies i forta aparició dels metalls per plasmar les batalles. Una obra molt expressiva i que farà que els músics donen el millor registre.

El Regidor de Cultura, Vicent Granel, convida a tots el ciutadans a participar d'uns dels concerts assenyalats de l'any a Borriana i anima a gaudir de la música de la Banda Simfònica de l'Agrupació Filharmònica Borrianenca.