projecte Alció

El projecte «Alció: poètiques entorn del JO» que promou l'Associació AUPA i el col·lectiu Elixir Creativo, en col·laboració amb l'Ajuntament de Borriana, obri el seu ventall aquest cap de setmana amb la primera de les taules redones. En la mateixa sala d'exposicions del Centre Municipal de Cultura La Mercè on es pot veure aquests dies l'obra de Juan Poré, Jose Ferrer, Ángel Igual, Vicente Traver Calzada i Juan Serrano els assistents podran debatre sobre Art i educació. La taula estarà moderada per Antonio José Gascó Sidro (Castelló, 1948), doctor en Història de l'Art, catedràtic i autor d'una trentena de llibres, i comptarà amb la participació de la professora, comissària i directora de la Galeria Zero Carmen Dalmau (Madrid, 1960), el professor Miguel Ángel Cerdán, Daniel Belinchón, director del festival de fotografia Imaginària, i el professor Raúl Domingo Toledano (Madrid, 1957). L'activitat tindrà lloc aquest dissabte dia 15 a les 12.00 hores.
Carmen Dalmau abordarà la importància de l'ensenyament de la història de l'art en les escoles de fotografia; Cerdán pretén insistir en com la retallada en l'horari de les Ciències Socials en Secundària provoca “un subtil adoctrinament en la ignorància i la capacitat crítica” de l'alumnat; Raúl Domingo aprofundirà en experiències d'aprenentatge de creació artística amb estudiants i professors i, Daniel Belinchón analitzarà el paper cabdal de la imatge en la societat actual.
La segona de les taules redones que porta per títol ‘Música i contemporaneïtat, més enllà del so’ està prevista per al divendres 28 de desembre a les 19.00 hores. Els seus integrants seran Llorenç Barber, Montserrat Palacios i José Luis Miralles i actuarà com a moderador Xavi Piquer.