Chema Peñalver

La Regidoria de Cultura, amb la col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura, ha programat per al divendres dia 30 de novembre a les 22.30 h al Teatre Payà el concert de jazz de Chema Peñalver Groove Band que presentarà el seu disc Blowing the Groove.

Blowing the Groove és el nou projecte liderat pel clarinetista castellonenc Chema Peñalver. Constituït en la seua totalitat per un repertori de composicions originals ens ofereix una mostra més de les possibilitats de la fusió del jazz amb el funk, el soul i el rock. Peñalver, seguint la tradició de les big bands del segle passat, escriu la seua música dotant de gran protagonisme als instruments de vent que, amb una poderosa secció rítmica, projecten en l'oient la sensació contagiosa, expansiva i infinita del ritme: el groove.

Formen part del projecte músics reconeguts i consolidats en l'escena jazzística nacional com el baterista Jesús Gallardo i el pianista Juan de Ribera, el veterà baixista José María Parreño i una secció de vent integrada per components de l'UJI Big Band com Inma Martínez, Alberto Martín, Carlos Valls i Adolfo Cebreiro.

Després dels seus anteriors treballs discogràfics: Chema Peñalver tribut a Benny Goodman (Sedajazz Records, 2008) considerat com el primer CD liderat per un clarinetista de jazz espanyol; Chema Peñalver New Orleans Jazz Band, Struttin in a front line (Snibor 2011) i Chema Peñalver Old and new Gypsy Jazz (Lemonsongs 2011), l'incombustible clarinetista castellonenc es reinventa i ens ofereix una interessant proposta en format d'octet.

El castellonenc Chema Peñalver és doctor per la Universitat de València, Licentiate of the Royal Schools of Music del Regne Unit, Professor Superior de Clarinet pel Conservatori Superior de Música de València i Màster en Estètica i Creativitat Musical per la Universitat de València. Actualment és professor de la Universitat Jaume I de Castelló i Professor d'Ensenyament Secundari en l'especialitat de música. És membre de la Nova Dixieland Band i de la Sedajazz Big Band en su "Tribut a Glenn Miller", ambdues formacions dirigides per Francisco Blanco Latino. Ha sigut solista de la Big Band de l'Espai de Jazz de l'UJI, dirigida per Ramón Cardo.

El preu de les entrades serà de 5 € per a les butaques de platea i 4 € per a l'amfiteatre. Venda anticipada en Buraudio (Escorredor, 58) fins al divendres en horari matinal cada dia de 9 a 13 h, i dimarts i dijous de 18 a 20 h. En les taquilles del teatre una hora abans del concert.