L'obra 'Serps i paisatges'' del borrianenc Iban L. Llop ha sigut guardonada amb el Premi Maria Beneyto de poesia en valencià en els XXXVI Premis Literaris Ciutat de València. Aquest premi té una dotació econòmica de 6.000 € i permetrà que l'obra siga publicada per l'editorial Bromera, especialitzada en aquesta modalitat.
Iban L. Llop (Borriana, 1975) resideix actualment a Sardenya (Itàlia), és doctorat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, ha exercit com a professor de llengua catalana en la Universitat de Salern i de llengua espanyola en dues universitats de Nàpols. Des de l'any 2007 és professor de llengua catalana en la Universitat de Sàsser. També ha exercit com a traductor de l'italià al català i col·labora amb l'Ateneu Alguerès organitzant cursos de llengua i literatura.
Pel que fa a la seua producció literària ha publicat, entre uns altres, els poemaris Fustes corcades (Premi Martí Dot 1997), Pell de salobre (Premi Salvador Espriu 1998 per a poetes joves), Blue Hotel (Premi de Poesia Miquel Àngel Riera 1999 de Mallorca), Llibre de Nàpols (Premi Ausiàs Marc 2002 de poesia de Gandia), Crònica de Calàbria (Premi Alfons el Magnànim 2009 de poesia), Batalles de Sardenya (Premi Ibn Jafadja - Ciutat d'Alzira 2010), i Sala d'espera (Premi Vila d'Almussafes - Marc Granell de poesia 2013)
També ha colaborat amb la productora cinematogràfica Institut del Cinema Català en la traducció de guions cinematogràfics i ha traduït de l'italià poemes de Giorgio Capron per a la revista Caràcters i l'obra dramàtica Passos lleugers de Dacia Maraini
Ha intervingut en l'obra cinematogràfica La Academia de las Musas (Espanya, 2015) de José Luis Guerin.