A més, també s'ha presentat la celebració de la Setmana Flamenca organitzada per l'Associació Cultural Juan Varea i la regidoria, i el concert de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana del dia 24 de juliol

El regidor de Cultura, Vicent Granel, i el tècnic de l'àrea, Rafael Marañón han presentat la programació teatral que es realitzarà durant el mes de juliol a la Torre del Mar, que aquest any arriba a la seua tretzena edició, i a més, han aprofitat per presentar la Setmana Flamenca que organitza l'Associació Cultural Juan Varea amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura. Com a acte destacat d'aquest estiu s'ha presentat també el concert extraordinari de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana que visitarà de nou el Teatre Payà. Pel que fa al Cicle de Teatre d'Estiu a la Torre del Mar, en aquesta ocasió seran quatre les actuacions, una cadascun dels divendres del mes de juliol. Totes elles tindran lloc a les onze de la nit i seran totalment gratuïtes. Els espectacles són de companyies valencianes professionals i s'inclouen dins del circuit de teatre de l'Institut Valencià de Cultura , amb el qual l'Ajuntament continua el seu conveni de col·laboració.
Aquest pròxim divendres, dia 6 de juliol, s'encetarà el cicle amb una companyia ja clàssica a les nits de teatre a la Torre del Mar. Juja Teatre, amb Juan Andrés González i Jano de Miguel, ens presenten Los Chimichangs Comedy Band. Un espectacle a mode de concert d'humor en la línia de la companyia: humor sense pèls en la llengua, crític i sense silenciador. “Humor i música, espectacle i concert, sketches i cançó. Els seus intèrprets són el revers musical de ju i ja: Juanandrius i Jano Naniano. Un Espectacle apte per a batejos, divorcis, excomunions, funerals, noces, apostasies, mudances i okupacions.”
El dia 13 de juliol, tindrem a la Torre del Mar a Manu Badenes, actor, còmic, guionista i col·laborador en mitjans de comunicació, conegut per formar part de l'elenc de Las noches del Club de la Comèdia i de Central de Cómicos de Comedy Central, ha treballat en La cena de los idiotas dirigida per Josema Yuste i en Una boda feliz dirigida per Gabriel Olivares, com a obres destacades. Els seus últims treballs són l'obra que vorem a la Torre del Mar Els homes són de Mart i les dones de Venus i la participació com a mestre de cerimònies en The Hole Zero.
L'espectacle que portarà a Borriana està basat en el bestseller Els homes són de Mart i els dónes de Venus de Paul Dewandre. “Estàs llest per a acudir a una divertida classe sobre les diferències entre homes i dones? Estem condemnats els homes i les dones a no entendre'ns? O és possible aconseguir un punt mitjà? Qui no s'ha sorprès alguna vegada pel comportament estrany de l'altre sexe? Els homes són de Mart, les dones de Venus, un espectacle divertit alhora que instructiu sobre les relacions entre homes i dones.”
El dia 20 de juliol el grup de Betxí La Troupe Malabó, amb Sergio Chaves i Marisa Ibáñez, ens presentarà l'espectacle Oníricus. Una proposta de teatre gestual i clown per a tots els públics on “dos surrealistes i eixelebrats mossos de circ, que somien a convertir-se algun dia en vertaders artistes, es topen amb el desnonament del circ italià per al qual treballen. Sols davant la vida, decideixen fugir i rendir-se, però...i si són ells els que decideixen assumir el paper principal?».
I el dia 27 de juliol tancarà el cicle la Compañía Aérea amb l'espectacle De todas las bellas, las más bellotas amb Claudia Zucheratto, Elena Donzel i Jimena Cavalletti.“Las bellotas són tres dones que vénen a expressar amb la seua música el que els inquieta de la vida i la mort. Per primera vegada, després de tantes portes colpejades, aconsegueixen presentar les seues cançons i juntament amb el públic celebrar la seua estrena amb una Gran Festa. Proposen una trobada on el motor és la música, el vehicle el riure i el combustible l'humor; transformant l'interior i l'exterior de qualsevol que ho haja viscut.”
Més programació de Cultura pel mes de juny. D'altra banda, també s'ha presentat una nova edició de la Setmana Flamenca de Borriana que organitza l'Associació cultural Juan Varea amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura. Aquest anys seran dos vetllades les que s'han programat a l'Auditori Juan Varea amb entrada gratuïta fins a completar l'aforament. El dijous 19 de juliol a les 21.30 h Dansa flamenca a càrrec de Luisa Piquer Estudi de Dansa, amb Jorge López, Sebastián Orzáez i Antonio Parrado al cant, acompanyats per Antonio Moreno a la guitarra. El divendres 20 de juliol a les 22 h tindrà lloc el Recital de Ricardo Fernández del Moral, guanyador de la Lámpara Minera del Festival Internacional del Cante de las Minas de La Unión a l'any 2012.

Com a acte destacat de l'estiu també s'ha presentat el concert de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, que tornarà a l'escenari del Teatre Payà el dimarts dia 24 a les 22 h. En aquesta ocasió la direcció estarà a càrrec de Pablo Rus Broseta i actuarà com a solista el pianista Antonio Galera. El programa constarà de tres obres de gran qualitat. En la primera part serà el torn d'Antonio Galera que interpretarà junt a l'orquestra Noches en los jardines de España de Manuel de Falla. Per a la segona part tindrem Hidd'n Blue de Francisco Coll i la Simfonia nº1 de Gustav Mahler. L'entrada, mitjançant invitacions numerades, serà gratuïta fins a completar l'aforament. Pròximament s'informarà dels horaris i lloc on es podran recollir les entrades anticipadament.